wololoooo
Nowy
witam,
ogolnie tak jak w temacie ,wentylator nie uruchamiał sie jakos od jesini ale jako ze zblizala sie zima i dosc malo jezdze tym samochodem to dalem spokoj z naprawa az do teraz,pare dni temu zawiesil sie termostat i postanowilem przy okazji wymienic wiecej rzeczy zwiazanych z ukladem chlodzenia :
-termostat
-czujnik temperatury 4piny
-temowlacznik 3piny
-plyn chłodniczy.
po wymianie nadal brak wentylatora.
bezpieczniki wentylatora na aku sa cale,
wentylator wlaczany na krotko z wtyczki termowlacznika pracuje na pierwszym biegu -stacyjka w pozycji zero, na drugim biegu -stacyjka w pozycji 1. ,w pozycji 3 wiadomo,nie dziala... wykrecony ale podlaczony termowlacznik (stary i nowy)gotowalem w kubku i zalaczal wentylator (pierwszy bieg) jak woda zaczynala sie gotowac
czujnik temperatury cieczy sprawdzalem mierkiem ,dziala w calym zakresie
termostat sprawny,uklad odpowietrzony, nagrzewnica grzeje
,obecna temperatura to ok 108 st i 105-110 z komputera easyobd..brak bledow
kllimatyzacja uruchamia wentylatory
po zgaszeniu silnika temperatura potrafi wdrapac sie na czerwone pole
dodam ze przed wymiana czesci temperatura nie przekaraczala 100
samochod-1.8t auq audi tt
wiem jeszcze o istnieniu przekaznikow ale nie mam pojecia ktory i gdzie jest od wentylatora
co jeszcze i w jaki sposob moge sprawdzic celem przywrocenia naturalnego dzialania wentylatora?
ogolnie tak jak w temacie ,wentylator nie uruchamiał sie jakos od jesini ale jako ze zblizala sie zima i dosc malo jezdze tym samochodem to dalem spokoj z naprawa az do teraz,pare dni temu zawiesil sie termostat i postanowilem przy okazji wymienic wiecej rzeczy zwiazanych z ukladem chlodzenia :
-termostat
-czujnik temperatury 4piny
-temowlacznik 3piny
-plyn chłodniczy.
po wymianie nadal brak wentylatora.
bezpieczniki wentylatora na aku sa cale,
wentylator wlaczany na krotko z wtyczki termowlacznika pracuje na pierwszym biegu -stacyjka w pozycji zero, na drugim biegu -stacyjka w pozycji 1. ,w pozycji 3 wiadomo,nie dziala... wykrecony ale podlaczony termowlacznik (stary i nowy)gotowalem w kubku i zalaczal wentylator (pierwszy bieg) jak woda zaczynala sie gotowac
czujnik temperatury cieczy sprawdzalem mierkiem ,dziala w calym zakresie
termostat sprawny,uklad odpowietrzony, nagrzewnica grzeje
,obecna temperatura to ok 108 st i 105-110 z komputera easyobd..brak bledow
kllimatyzacja uruchamia wentylatory
po zgaszeniu silnika temperatura potrafi wdrapac sie na czerwone pole
dodam ze przed wymiana czesci temperatura nie przekaraczala 100
samochod-1.8t auq audi tt
wiem jeszcze o istnieniu przekaznikow ale nie mam pojecia ktory i gdzie jest od wentylatora
co jeszcze i w jaki sposob moge sprawdzic celem przywrocenia naturalnego dzialania wentylatora?
Ostatnia edycja: