Ja mam trochę inne podejście, bo już trochę skóry i krwi zostawiłem na śrubach

. Staram się rozsądnie wydawać pieniądze, ale akurat na narzędzia jakoś mi nie szkoda

. Mam CORONĘ, COVAL, YATO CrV i HONITONA, JONNESWAY, BAHCO, WURTH i naprawdę przyzwoite to fakt, a BAHCO i WURTH to już 1 liga i czuć różnicę naprawdę. PROXXON jest chyba taką pośrednią firmą, bo i dobrą i nie tak strasznie drogą, no i ogólnie bardzo chwalą PROXXONA. Myślałem też o STHLWILLE i pewnie też na próbę coś kupię, bo ponoć jest super

. Lubię porównywać a przy okazji sam wyrobię sobie zdanie. Na innych forach tylko sobie wrzucają i mało konkretnej dyskusji, więc wiele się człowiek nie dowie

. Kiedyś zamówiłem sobie kombinerki KAMASA, to przysłali mi krzywe i z głęboką rysą jakby pęknięte były. Wiem, że to dobre narzędzia ale dystrybutorzy też niestety nawalają i próbują wcisnąć człowiekowi rupiecia a szczególnie jak się z góry zapłaci. Odesłałem im na wymianę to czekałem 3 tygodnie, bo wyjechali sobie na targi i nie było komu wysłać a dzwoniłem do sklepu i mieli sprawę załatwić lub oddwonić, ale cisza. Dostali negatywa i zjebę to po miesiącu zwrócili kasę i się obrazili, choć w rozmowie traktowali człowieka z góry. Niby pierdoła takie kombinerki ale chciałem kupić za grubszą kasę narzędzi to kupiłem ale u nich

. Wracając do tematu to fakt że nowe narzędzia w porównaniu do tych z przed 20-30 lat nijak się mają, ale właśnie jak piszesz te z niższej półki poprawiły się znacznie, jak np. YATO CrV. Dzięki za radę i jak kupię to dam znać ile prawdy w tych opisach i opiniach.