• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyjmaki do konektorów

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Raczej chyba sobie kupię za te 30 zł z wysylką.Tylko już w tym tygodniu nie dojdą.Proszę o opinie a ja się wypowiem w przyszłym tygodniu.

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Ja mam sprzęt od dentystki te tzw dziobaki, haki pensety. Stal jest taka, ze mozna tym gwozdzie wyciągać

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Dziś doszły do mnie te wyjmaki.28 zł z przesyłką .Kupione w PL.
Materiał nawet twardy ale trzeba delikatnie i z wyczuciem .
Najważniejsze w korzystaniu z wyjmaków jest wiedza na temat:BUDOWA KONEKTORÓW,PINÓW itp.
Próbowałem wyciągnąć z ISO Radia i bez problemu ale jednak trzeba dopatrzeć budowę bo w tych jest zaczep z jednej strony.

Sprzęt delikatny dla nie nerwowych.
Cena warta towaru.
No i praktyka w wyciąganiu.

mophk

Początkujący
Punktów
2
Miasto
łódź
mam ten zestaw "chiński" i jestem raczej niezadowolony. czy może ktoś polecić coś w stylu zestawu od magnusona MGS13009? niby najtaniej na alledrogo jest po 240zł ale czy ktoś z tego korzysta?

ene

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Siedlec
Czy macie jakies świeże informacje w co zainwestować w zwiazku z tematem wyjmowania pinow ? Jak te chinczyki z allegro w cenach kolo 200 - ktoś posiada?

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Ostatnim czasem wyciągałem parę razy na szybko bo tak trzeba było i nie dały rady ani jednego konektora wyciągnąć.
Ale jak pisałem wiedza jak jest zbudowany i jak zaczepia się w obudowie jest najważniejsza.
Ogólnie daję ocenę 3 na 10.
Są lepsze z twardego materiału i te się na pewno nie uginają....no chyba że ktoś robi to na siłe.

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
494
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Podstawą jest wiedza, w jaki sposób są one osadzone. Czasem trzeba z kostki wyjąć zabezpieczenie, czasem coś lekko podważyć. Moje jak na razie spełniają swoje zadanie.

ene

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Siedlec
Teraz i ja się wypowiem - te z 1 postu zakupione - już się zwróciły - trochę mało sztywne ale dają rade z odrobiną cierpliwości.

Do góry Bottom