• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyposażenie skrzynki z narzędziami do domowych napraw.

ExpertGrupyTopex

Początkujący
Punktów
0
Co warto mieć w skrzynce z narzędziami? Zróbmy taki podstawowy spis co się może się przydać przy prostych naprawach samochodowych.

Witam!

Jeśli chodzi o zakup niezbędnych narzędzi do warsztatu, to z pełnym przekrojem można zapoznać się na stronie NEO - http://neo-tools.com/grupy/motoryzacja.html. Niezbędnym minimum dla warsztatu są klucze nasadowe z grzechotką. Tutaj przy zakupie należy zwrócić szczególną uwagę na jakość wykonania i rodzaj stali (np. stal chromowo-wanadowa).

Pozdrawiam, Maciek, Grupa Topex

DominikRR

Nowy
Punktów
0
cześć. ja zacząłem kompletowanie od podstaw. na poczatek kupiłem dobrą i pojemną skrzynkę narzędiową, która ma przegródki, mocny uchwyt i trwałą konstrukcję. ten model wypatrzyłem kiedyś na ceneo i jest firmy Unior. potem zacząłem uzupełniać skrzynkę w najbardziej potrzebne narzędzia jak młotek, płaskie i krzyrzakwoe wkrętaki, gombusy, kombinerki, szczypce, calówka. są to produkty różnych firm jak Yato, Decathlon, Unior itp. Myślę, że z czasem skrzynka się zapełni do pełna, ale zacznijcie od podstaw, czyli dobra skrzynka to podstawa.

tytoos

SuperMechanior
Punktów
57
Miasto
Poznań
no, kupisz sobie dobra skrzynke i bedziesz na nai patrzec, bo nie bedzie narzedzi, żeby cokolwiek zrobić - bardzo dobra droga ;)

jurek1313

SuperMechanior
Punktów
245
Miasto
wólka
Skrzynka to najlepiej metalowa taka co sie rozchodzi na boki jak się naciśnie z góry i oczywiście podstawowy gadżet wyposażenia naczynie szklane o pojemności 100 ml do precyzyjnego badania /odmierzania substancji ciekłych białych i kolorowych

Punktów
0
zanim zacząłem wyposażać skrzynkę z narzędziami, to zacząłem od kupna porządnej i dużej skrzynki, które pomieści bez problemu nawet te duże narzędzia jak młotek, dłuta itp. bo miał odpowiednie gabaryty i porządną konstrukcję. teraz się zastanawiam nad kupieniem narzedzi, bo po głowie chodzi mi kilka drobiazgów, ale to kwestia czasu i jak się odłoży trochę kasy.

Do góry Bottom