• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyposażenie wulkanizacji

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Koledzy czy ktoś miał doczynienia z tańszymi maszynami tak zwanymi „Chińczykami”. ? Pytam o maszyny nie za 3tys zł, Tylko o maszyny z wyższej pułki wśród w/w! Poproszę o opinie z własnego doświadczenia , a nie typu „ kolegi kolega miał ”

Cześć,

my sprzedajemy takie maszyny. Marka własna REDATS. Są one produkowane na nasze zlecenie. Także myślę, że mogę coś powiedzieć na ten temat :) Montażownic czy podnośników sprzedaliśmy setki tysięcy przez te wszystkie lata. Jeżeli chodzi o trwałość, znamy wiele serwisów, w których nasze urządzenia ATS/REDATS intensywnie pracują od lat, a ich właściciele nie narzekają jakoś na ich awaryjność. Ba, nawet kupują kolejne maszyny, bo na przykład rozbudowują serwis, dodają kolejne usługi itp. :)

Dziś cały świat produkuje w Chinach. Takie czasy :) Nie ma się co obawiać sprzętu tylko dlatego, że jest w Chinach robiony. Po prostu - kup od sprawdzonej firmy. Takiej, która w razie awarii nie zostawi Cię na lodzie, ale zapewni serwis i części.

Jeżeli będziesz zainteresowany to nasze maszyny znajdziesz tutaj: http://bit.ly/sklep_PHU-Szczepan

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Dziś cały świat produkuje w Chinach.
Nie do końca.
Niemieckie podnośniki robią w Niemczech.
Włosi dalej tłuką swoje maszyny do wulkanizacji... No chyba, że ostatnio coś się zmieniło - to proszę mnie wyprostować.
Dodatkowo jeżeli firma przenosi taśmę produkcyjną na wschód to jest jeszcze dział ds jakości produktu. Poważne firmy to mają.
Co do maszyn do wulkanizacji to można o nich poczytać tu na forum jak i wygooglać... Rozumiem, że sprzedajecie produkt ATS a nie jak pan napisał REDATS.... Zmieniliście nazwę czy to tylko literówka??

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
Nie do końca.
Niemieckie podnośniki robią w Niemczech.
Włosi dalej tłuką swoje maszyny do wulkanizacji... No chyba, że ostatnio coś się zmieniło - to proszę mnie wyprostować.
Dodatkowo jeżeli firma przenosi taśmę produkcyjną na wschód to jest jeszcze dział ds jakości produktu. Poważne firmy to mają.
Co do maszyn do wulkanizacji to można o nich poczytać tu na forum jak i wygooglać... Rozumiem, że sprzedajecie produkt ATS a nie jak pan napisał REDATS.... Zmieniliście nazwę czy to tylko literówka??

REDATS to nowa marka, która w 2017 zastąpiła ATS :) Czyli - kiedyś sprzedawaliśmy ATS, teraz REDATS.

Jeżeli chodzi o awarie ATS (bo te były opisane na forum i to pewnie ma Pan na myśli), to rzeczywiście, nie możemy wykluczyć że problemy się zdarzały. Przy takiej liczbie sprzedawanych maszyn jakiś odsetek może ulec awarii. I nawet nie z powodu złego wykonania sprzętu, ale i różnych innych czynników. Zawsze jednak wychodzimy frontem do Klientów i staramy się możliwie szybko rozwiązywać takie problemy. Oferujemy zarówno serwis, jak i części, więc nawet w razie awarii nie zostawiamy Klienta samemu sobie.

mejson

Bywalec
Punktów
9
Dobry towar nie potrzebuje nachalnej reklamy...

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
Ponowie dostałem ofertę montarzownica Brianz 205 +przystawka. ??? Co o tym myślicie !! Ponoć mede in Italia!!

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
Interesuje się.:)Ale tylko używanymi po regeneracji. Wącham się pomiędzy używana po regeneracji a nową ,ale np. BRianz , ElPRO,Twin busch czy tym znienawidzonym Redats . Każdy sprzedawca zachwala swoje .

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
czy tym znienawidzonym Redats
Dlaczego znienawidzonym?? Może to i lata jakoś. Osobiście nie robiłem na tym. Sam stałem przed podobnym wyborem do twojego i gdyby znajomy nie zamykał działalności po roku od dotacji i nie miał markowego sprzętu za połowę wartości to kupiłbym jakiś nowy chiński brand, tyle że z dobrym serwisem w Polsce. Trafił mi się fart więc wystartowałem z włoskim sprzętem z przebiegiem 40 samochodów :D

phu_szczepan

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Jabłonna-Majątek
sklep.redats.pl
czy tym znienawidzonym Redats .

:)

Czemu znienawidzonym? OK, były awarie...Opisane też na tym forum. Temu wcale nie zaprzeczam :) Natomiast najlepiej o rzekomej awaryjności tych maszyn świadczy liczba zgłoszeń jakie otrzymujemy na temat awarii. Jako dystrybutor tych maszyn musimy przecież reagować na zgłoszenia Klientów. I powiem tak - od kilku lat naprawdę nie ma ich wiele :)

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
Właściwie to wiekszosc osób odradza Redats ,zachwala urządzeni markowe włoskie.
Chciałby zapoznać się z opinia osób które użytkują w/w sprzęt ,prawdziwą a nie pisaną przez tzw.słupów.
Tak jak pisałem ,powoli przymierzam się do zakupu wyposarzenia wulkanizacji. Mój budrzet i rozsądek( gwarancja 24 miesiące ) wskazuje na zakup sprzętu firm z Azji. !

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Nie znam... ale cena monterki + wyważarki + kompresora + bałwanka + ciężarków + past........ i głośnik bluetooth... (zapomnieli o parze chińskich trampek i rękawiczkach wampirkach) za jedyna 9k ... Intuicja mi mówi, że jest to lekko podejrzane. Zwłaszcza ten głośnik bluetooth... ;)

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
Wiem. Troszkę dziwnie to wyglada , jak na gratisie takie pierdy dodawają. Zapytałem o ta firmę ponieważ jeden z uczestników forum na priv wypowiadał się bardzo pozytywnie o tym sprzęcie ! Chciałbym kilka niezakaźnych opinie. Po tym co zauważyłem na filmikach YouTube , jakoś wydaje się lepsza niż redats.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Podobno ma cały warsztat wyposażony w te maszyny... Tak się przynajmniej chwalił. Niech cię zaprosi i pokaże jak działa na tych maszynach :D :D :D .... Szczerze? Śmierdzi mi to na kilometr tandetną, bezczelną reklamą...Ja osobiście najbardziej nie lubię jak ktoś traktuje mnie jak niedorozwoja i uwłacza resztkom inteligencji jaka mi została. Jak bym teraz miał do wyboru między jednym a drugim to bym wybrał Szczepana bo przynajmniej nie wali ściemy , że niby prowadzi warsztat i ma super sprzęt a jak chcesz coś wiedzieć to na PW.... :D :D :D .... Zresztą ja czasem u nich zamawiam podstawy typu łatki, kołki, kleje, zawory i ciężarki i na jakość nie narzekam. Co do sprzętu to nie wiem bo nie mam od nich.

Michał2712

Uczestnik
Punktów
0
Dzięki za szczere rady. Tez nie wieże gościowi, pewnie jest tak jak mówisz !

Puki co nie wiem na co się zdecydować. Dziś znalazłem gościa co sprzedaje flagowe maszyny po regeneracji. Daje 6 miesięcy gwarancji.
Mam jeszcze trochę czasu na zakup maszyn. Zdecydowałem ze zrobię to na spokojnie. Startuje dopiero w sierpniu. Bardzo chętnie przyjmę i przemyśle rady doświadczony kolegów.

Do góry Bottom