• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Wyważarka + montażownica opinie

arcadio

Uczestnik
Punktów
6
Miasto
Radom
nowoczesnywarsztat.com.pl
Ryż się z tego chłopie jeszcze wysypuje - nic z europy nie kupisz poniżej 15- 17 tys. netto za zestaw. Poza tym piszą " automatyczna" a tam jakaś miarka - ramię do wprowadzenia odległości hehe, a na czym polega " automatyczność " montówki to już za cholerę nie wiem. Nie mam nic do Kupczyka ale wkurza mnie jak ktoś już na wstępie coś ściemnia.

Ostatnia edycja:

Majster941

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Mikołów
Szczerze rzadko zdarza nam sie miec jakieś kiepskiej jakości narzędzia wyważarkę z montażownice mamy Huntersa , i geometrie kosztują kupe kasy ale przez okres 4 lat nie było z niczym problemu. Ponadto pracowałem na zwyklych maszynach do wyważania kół i jakość maszyn jest nie do przebicia. Warto sie zastanowić nad czyms droższym maszyna z opcją wyważania kół z testem drogowym niby bajer ale można sie pozbyć bicia i ściągania samochodu, co z checia przykuje uwage klienta .

adam207

Nowy
Punktów
0
Miasto
Poznań
Ja nie polecam kupowania niesprawdzonego sprzętu. Według mnie najlepszą jakością może się pochwalić firma Nortec. Sam mam od nich wyważarkę i nie żałuję ani jednej wydanej złotówki. Jeśli oczekujesz wysokiej jakości to tylko polecałbym właśnie ich.

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
A pewnie, że jest ! China pełna gębą. :) Popatrz na ceny i na wykonanie. Jak kolega Majster 941 pisał. Albo Hunter, albo Cemb, Albo Corghi i tyle.
Ale na początek może w Chine warto zainwestować ? Jesli od razu założysz, że w ciągu roku odłożysz na nowe maszyny to czemu nie ?

Majster941

Początkujący
Punktów
1
Miasto
Mikołów
Hunter bardzo dobry sprzęt ale drogi używki od 13 tyś w górę montażownica kolo 10 my za nasza w firmie daliśmy 40 tys montażownica + wyważarka ale myślę ze najlepiej kupować coś z górnych pólek bo wytrzyma lata i bd służyć :p

Wiesiek56

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Poznan
ja mma taki zestaw u siebie w wulkanizacji - wywazarka i montazownica Nortec (jak chcecie to podam konkrtetnego modele) i jestem bardzo zadowolony. jako ze juz troche w tym siedze to wiem jak powinno sie pracowac na takim sprzecie i akurat ten zestaw spelnia wszelkie moje oczekiwania.

hamer

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
186
Miasto
starachowice
WIESIEK Z ADAMEM po 2 z Poznania posty i jaki to NORTEC de BEST i co te sprzęty wy sprzedajecie ,a moim zdaniem dobrze zastanowić się czy dana firma ma serwis pogwarancyjny bo potem może być ZONG ja osobiście polecam firme www.swistowski.pl ja wspułpracuje z nimi kilka ładnych lat maszyny porządne i z serwisem nie ma problemu wszystko OK

Do góry Bottom