• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

zła praca silnika przy mniejszej ilości paliwa

mekt

Początkujący
Punktów
0
Cześć, kilka warsztatów zwiedziłem i nikt mi nie pomógł. Już chciałem z tym faktem sie pogodzić lecz myślę,że w necie na bank gdzieś siedzą spece i o to jestem.
vectra c 2.0turbo (z20net) +lpg

objawy: jak benzyna zejdzie poniżej 1/4 zaczynają już się cyrki z rana. Chce się rozpędzić delikatnie gaz a auto nie chce jechać,toczy się. Deptam mocnie to wyrwie lekko a potem się uspokoi albo znowu problem.Potem już jedzie już ok i przy 30st odpala lpg. Na lpg brak problemów.
Problem taki,że z domu wyjeżdżam na wstecznym i auta nadjeżdzają z dwóch stron a ja na środku drogi i auto nie chce jechać.

co zrobiłem: to się zaczęło już jakoś na jesień zeszłego roku. To najpierw filtr paliwa,potem pompa bosch. Potem zacząłem odwiedzać warsztaty i nikt mi nie pomógł. Miałem nawet w planach mierzyć cisnienie paliwa ale takie gówno za 60zł zamówiłem,że się rozleciało i ciekło z każdej strony.
Z tego co wiem to przy listwie wtryskowej jest jeszcze regulator cisnienia paliwa. Chciałem kupić ale nie mogłem znaleźć tego w sieci.
Kilka razy testowałem na ciepłym przełączając na bene przy niższym poziomie paliwa to auto szło dobrze.
Błędów brak,tzn jest jeden odnośnie sondy za katem którego nie ma. Aha i luty zeszły rok był mały dzwon. Silnik cały tylko 3 chłodnice poszły do wymiany.A może nie coś się wtedy zruszyło i są teraz tego efekty.

Mesiek

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
471
Miasto
PLE
I tu błąd pomiar ciśnienia to podstawa. Mi to właśnie śmierdzi.

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Nie ma pomiaru cisnienia paliwa. A czujnik poziomu jest spięty z komputerem nie z zegarami a tam bym szukal.

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
383
nieszczelność w koszu pompy paliwa w zbiorniku?

mekt

Początkujący
Punktów
0
W koszu wężyk jest cały,nic tam nie sikało. Postaram się załatwić jakiś lepszy manometr. To się wtedy tu odezwę. Pomiar podać najlepiej z rana przy zimnym wtedy kiedy jest cyrk i dla porównania z pracy na ciepłym?

elektryk1234

SuperMechanior
Punktów
56
Ja bym sprawdził na sucho omomierzem ten wskaźnik. Czy na pelnym zbiorniku tak sie dzieje? Podłącz mu zewnetrzna pompke paliwa i daj z wiadra. A wskaznik wyjm i ruszaj nim i zobaczysz co sie dzieje.

mekt

Początkujący
Punktów
0
Jestem laikiem i tak nie wiem o który czujnik chodzi.A jest w tym silniku czujnik ciśnienia paliwa?

Do góry Bottom