• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

z19dt uszczelniacz walu

casper.motors

Bywalec
Punktów
1
Miasto
bochnia
Mam problem. 1.9 cdti 120km 8v, od strony kola zamachowego mam ubytek na wale wydarty przez uszczelniacz. Zalozylem juz dwa i kazdy zaraz puszcza, czy da sie to jakos naprawic, szukalem walu, ale bez sukcesu, kazdy praktycznie ma to samo.

Załączniki

• thumbnail_914ffdd7-98e8-4f70-bec1-4276bd300ece.jpg
    thumbnail_914ffdd7-98e8-4f70-bec1-4276bd300ece.jpg
    157,5 KB · Wyświetleń: 38

MaciekZ

Początkujący
Punktów
4
Miasto
Warszawa
Mam problem. 1.9 cdti 120km 8v, od strony kola zamachowego mam ubytek na wale wydarty przez uszczelniacz. Zalozylem juz dwa i kazdy zaraz puszcza, czy da sie to jakos naprawic, szukalem walu, ale bez sukcesu, kazdy praktycznie ma to samo.
możesz jeszcze spróbować założyć rozmiar większy ewentualnie delikatnie przesunąć uszczelniacz

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Uszczelniacz nowego typu czyli FPM (fluor-kauczuk) utwardzalny pod wpływem dostępu powietrza , rozumiem że czekasz 4 godz od momentu zamontowania? jeśli by był starego typu ze sprężynką w środku to zawsze można troszkę skrócić sprężynkę ale z nowym typem się już tak nie da :(

casper.motors

Bywalec
Punktów
1
Miasto
bochnia
Uszczelniacz nowego typu czyli FPM (fluor-kauczuk) utwardzalny pod wpływem dostępu powietrza , rozumiem że czekasz 4 godz od momentu zamontowania? jeśli by był starego typu ze sprężynką w środku to zawsze można troszkę skrócić sprężynkę ale z nowym typem się już tak nie da :(
to jeszcze jest sprezynkowy. Zastanawiam sie czy jest jakas opcja zeby napraw2ic ten ubytek

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Ubytek tylko przez szlifowanie wału ale to też nie do końca będzie ok bo średnica wału się zmniejszy i też d..pa. Hmmm można by skrócić troszkę sprężynkę wewnątrz uszczelniacza ale tak z głową i może pomoże ale na jak długo ... nie wiem.

winetoo

SuperMechanior
Punktów
976
Miasto
Radom
Mam taki wał na sprzedaż, jutro zerkne czy nie wyruchany w tym miejscu.

Do góry Bottom