• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zagadka Audi A6 C5 2.5 TDI 180 KM wtrysk sterujący

jotem

Nowy
Punktów
0
Chciałbym się dołączyć do tematu. Ściągnąłem oscyloskopem sygnał wtrysku sterującego (foto_1: wolne obroty; fot_2: ok. 2000rpm) i nie jestem pewien czy jest prawidłowy. Może ktoś mógłby mi pomóc w ocenie tego ustrojstwa. Dodam, że samochód to A6 quatro tip., silnik AKE. Wszystkie końcówki wtrysków wymieniono na nowe BOSCH, pompa po kapitalce w renomowanym warsztacie, a samochód czasem rusza z miejsca jak należy, a czasem nie - tylko pełznie puki się nie rozkręci do 2000 rpm. Co myślicie o tym wtrysku? Może gdzie indziej szukać przyczyny takiego zachowania.

Załączniki

• sygnal.zip
    128 KB · Wyświetleń: 15

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
Chciałbym się dołączyć do tematu. Ściągnąłem oscyloskopem sygnał wtrysku sterującego (foto_1: wolne obroty; fot_2: ok. 2000rpm) i nie jestem pewien czy jest prawidłowy. Może ktoś mógłby mi pomóc w ocenie tego ustrojstwa. Dodam, że samochód to A6 quatro tip., silnik AKE. Wszystkie końcówki wtrysków wymieniono na nowe BOSCH, pompa po kapitalce w renomowanym warsztacie, a samochód czasem rusza z miejsca jak należy, a czasem nie - tylko pełznie puki się nie rozkręci do 2000 rpm. Co myślicie o tym wtrysku? Może gdzie indziej szukać przyczyny takiego zachowania.
jak sygnał się powtarza to wygląda na dobry ...

Jasho

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Milówka
Musisz dać logi jak zachowuję się kąt początku wtrysku

Ostatnia edycja:

jotem

Nowy
Punktów
0
Przy padniętej pompie w zbiorniku musiała by nie zapalać przy małej ilości paliwa

Kasper

Nowy
Punktów
0
O czym ci pisałem na pocątku w chyba 2 swoim poście że mże być to ruszone ale ja nigdy nie używalem zegara zawsze w BS. podaj tą wartść o którą pytam.
Witam Posiadam Audi A6 C5 2001rok pazdziernik 130 kw czyli 180 konna wersje. Od jakiegos czasu walcze prawdopodobnie z pompa sie okazuje,samochod po dluzszym postoju w garażu przestał zapalac gdzies okolo 12 godzinach stania.Kiedy został odpalony z plaka i zapalił jezdzi be zadnych zarzutów,i odpala super przestaje zapalac pod dluzszej przerwie. Moj mechanik powymieniał przewody zawory filtry wszystko co moglo by byc nie tak poza pompa pomoglo to na dwa dni i znow przestal zapalac po nocy. Zastosowalismy gruszke gdyz paliwo po nocy sie cofa i nie zapala jek zapali z plaka jest idealnie. Gruszka z zaworem uniemozliwiajacym cofanie paliwa pomogla tez na 3 dni zapala ale ledwo po jednym dniu postiju dluzszym juz wcale Tylko z plaka. Myslimy ze prawdopodobnie bedzie to pompa ,pisze do panstwa o pomoca ewentualnie jakie sa koszta regeneracji takiej pompy i czy rzeczywiscie to moze byc jej usterka auto ma 200 tysiecy najechane ale czy tyle mam nie dam sobie glowy obciac. Ja posiadam auto dopiero miesiac.

Do góry Bottom