• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zagadka, Octavia szarpanie, dławienie, niebieski dym ... ;)

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
367
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Przeładowanie to bardziej coś z systemem sterowania, najszybciej geometria turbo.
Jak pracuje na wolnych, piszesz o szarpaniu itp...?
Jaka dawka stoi na jałowym ?

caveman2009

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Za duzym jeziorem
Cześć
dziś udało mi się na chwilę złapać z inną osobą i wykonać log grupy 011... No i jak na moje oko, to turbo przeładowuje ...
http://vaglogi.pl/log-011_vVP1G.html

Sprawdzaliśmy błędy, to nie ma ich wcale.
miales instrukcje co zrobic i jak?
w zakresie 200obr troche wiecej pokazuje ale od 2100 goni mape bez problemu. bez logow pozostalych grup i BS nie ma sensu dalej w to brnac. Popracuj nad tym podcisnieniem od ktorego zaczales swoje wywody.

kkstargard

Uczestnik
Punktów
0
miales instrukcje co zrobic i jak?
w zakresie 200obr troche wiecej pokazuje ale od 2100 goni mape bez problemu. bez logow pozostalych grup i BS nie ma sensu dalej w to brnac. Popracuj nad tym podcisnieniem od ktorego zaczales swoje wywody.

Tak jak napisałem, złapałem się z tym kolegą tylko na chwile. Dziś zrobię resztę logów o których pisales.

Co to znaczy popracuj nad podciśnieniem. Co proponujesz zrobić oprócz tego co zostało już zrobione?

Przeładowanie to bardziej coś z systemem sterowania, najszybciej geometria turbo.
Jak pracuje na wolnych, piszesz o szarpaniu itp...?
Jaka dawka stoi na jałowym ?

Wykonam wszystkie logi dzisiaj i do wieczora je wrzucę. Statyczne i dynamiczne.

Ostatnia edycja:

caveman2009

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
Za duzym jeziorem
Tak jak napisałem, złapałem się z tym kolegą tylko na chwile. Dziś zrobię resztę logów o których pisales.

Co to znaczy popracuj nad podciśnieniem. Co proponujesz zrobić oprócz tego co zostało już zrobione?

Wykonam wszystkie logi dzisiaj i do wieczora je wrzucę. Statyczne i dynamiczne.
Troche frustrujaca ta amatorszczyzna. Rozumiem chcesz sie nauczyc, nie masz kasy... ale jezeli nie robisz tego co ci sie sugeruje to wokoncu ktos sie znudzi. Jezeli masz pedal twardy to logiczne ze cos jest nie tak z podcisnieniem. Osprzet silnika sterowany jest podcisnieniem. Jezeli lapie lewe powietrze to brud dostaje sie do ukladu, vacuum-pompa ma tylko male sitko a elektrozawory nie maja zadnych filtrow. Podazajac, twoj nowy N75 moze byc juz brudny a tam w srodku tylko cienka membrana z silliconu i nie dziala jak sterownik sobie zyczy- taki przyklad.
3 strony rad i gdybania. Mozna tu spokojnie spisac kilka punktow na ktore trzeba zwrocic uwage i zabrac sie za prace . Mysle ze to tyle.

kkstargard

Uczestnik
Punktów
0
Troche frustrujaca ta amatorszczyzna. Rozumiem chcesz sie nauczyc, nie masz kasy... ale jezeli nie robisz tego co ci sie sugeruje to wokoncu ktos sie znudzi. Jezeli masz pedal twardy to logiczne ze cos jest nie tak z podcisnieniem. Osprzet silnika sterowany jest podcisnieniem. Jezeli lapie lewe powietrze to brud dostaje sie do ukladu, vacuum-pompa ma tylko male sitko a elektrozawory nie maja zadnych filtrow. Podazajac, twoj nowy N75 moze byc juz brudny a tam w srodku tylko cienka membrana z silliconu i nie dziala jak sterownik sobie zyczy- taki przyklad.
3 strony rad i gdybania. Mozna tu spokojnie spisac kilka punktow na ktore trzeba zwrocic uwage i zabrac sie za prace . Mysle ze to tyle.

Nie rozumiem skąd w ogóle stwierdzenie, że nie mam kasy. Dziękuję, nie narzekam na to. Nie chcę się niczego nauczyć. Chce dojść co się dzieje z samochodem, którego już kilka warsztatów trzepało i nie mogło nic znaleźć. Jaka amatorszczyzna? Proponuje czytać ze zrozumieniem. Wczoraj mogłem tylko na szybko grupę 011, dziś wykonam resztę logów o których pisałeś. To raz. Dwa, na tych 3 stronach nie ma właściwie rad, są same pytania. I to zazwyczaj o logi. Więc mam się zabrać za "pytania"? Dobre ;)

Na żadnej z trzech stron nie ma konkretnej rady. Więc proszę nie uprawiać matactwa, wmawiając mi, że nie wykonuje tego co mi się radzi.

Napisałeś Pan, żeby zrobić logi? Nie mogłem zrobić wczoraj całości, więc zrobię je dziś. Masz możliwość co 5 minut wykonywania logów? Gratuluje! Ja nie mam takiej możliwości.

Myślę, że to tyle.

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
Zerknij w te serwo
sławny luzny króciec z luka
nie zawsze daje nieszczelnosci
- naprawić "zdrutować " też się to da

kkstargard

Uczestnik
Punktów
0
Zerknij w te serwo

Mówimy o vacuum ? No właśnie patrzyłem tam, jest naprawiony ten króciec, z nową nową uszczelka. Różnica jest taka, że lepiej reaguje na gaz z dołu..

Tadexo

Gaduła
Punktów
6
Zerknij w te serwo
Przecież serwo nie dawałoby aż takich objawów. Po za tym bylby problem z hamulcami.

kkstargard

Uczestnik
Punktów
0
Przecież serwo nie dawałoby aż takich objawów. Po za tym bylby problem z hamulcami.

No tak, problemów z hamulcami nie mam. Pedał twardy z rana jedynie, upuszcza ciśnienie. Będę chciał wymienić waz od vacuum do serwa. Tam jest zaworek zwrotny.

Do góry Bottom