• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zajrzyj potrzeba pilna Opel Corsa C 2006 5d 1.3cdti

Micrus89

Początkujący
Punktów
0
Siemanko odrazu zaznacze ze to moj pierwszy post jesli umieściłem go w złym dziale to sory nastepnym razem ogarne co gdzie .

W zwiazku iż mam ten samochód od ponad miesiąca w dodatku w "deasl-u" moj pierwszy ... no nie zabardzo jeszcze ogarniam co jak itd.. Czy mógłby mi ktoś ogarniety w temacie odpowiedzieć na pytanie odnośnie wyceny wymiany oleju silnika w tym modelu (z wszystkimi filtrami itd) oraz klocków hamulcowych i jakie klocki według was beda najlepsze..
Autko ma orginalny przebieg 90tys. km. Do niwgo dostałem książkę serwisową od pierwszego km w aso . Głównie zależy mi na wycenie ponieważ chce wiedziec na ile sie nastawic a nie zbyt mam czas zeby po aso krazyc i pytac od razu podstawie zrobia i wyjazd z gory dziena !

Ostatnia edycja:

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1896
Miasto
Koszęcin
Nie chce mi sie logować zeby ceny na dzień dzisiejszy spr. Olej z filtrem min 150 zł plus robota . Klocki następne 150 plus robota. Czyszczenie jarzm itp. Wszystko wychodzi w trakcie roboty. Najgorsze sa auta z małym przebiegiem i długim stażem bo śruby widziały ludzkie łapy w fabryce.

Wyobraź sobie sytuacje, ze korek spustu ni h.a nie chce sie odkręcić. Lamiesz gwint i trza wiercic wiertlem kobaltowym nowy gwint, korek i podkladka. Ps samo wiertlo konkretne to koszt minimum 40 z. Albo idziesz na skróty i odsysasz odsysarka za półtora tys. Odsysarka sama sie nie kupi

Ostatnia edycja:

Micrus89

Początkujący
Punktów
0
Bartek dzieki wlasnie o konkrety mi chodzilo gdybym mial czasu troche sam bym go na warsztat posadzil i by robili niestety w moim zawodzie aktualnie to najgorszy sezon dniowki 12-16 h dziennie i 2 dni wolne na 7 wiec przeznaczam na regeneracje gdyby nie to to bym tu nawet nie zagladal . Jeszcze raz dzieki

Do góry Bottom