)

Wbijemy bieg 1, zablokuje hamulce, 2 metry rury i pójdzie gładko najważniejsze żeby nasadka była dobrze założona. 20 lat temu nie było pneumatow i ludzie sobie radzili. Gwint normalny jest.
Wieniec widać elegancko ale blokowania śrubokrętem nie polecam bo można wyszczerbic zęby a wtedy kaplicaJak nie masz pneumata to zrob otwór w skrzyni biegów na wysokości wieńca koła zamachowego. W otwór wsadz śrubokręt. Nasadka na sztywną 1 calową, rura 1 metr i nie zapomnij żeby założyć ochraniacz na zęby
Automatyczne połączenie postów:
Albo jakiś większy klucz pneumatyczny... Ja mam coś takiego
TAGRED TA827
I daje rade, dobrze do takiego klucza szerszy przewód na sprężone powietrze żeby nie zabrakło mu tchu.
A blokowanie skrzynia biegów ? Wydaje mi się że chyba tak kiedyś z moim mentorem majstrem robiliśmyZawsze można wykręcić rozrusznik i dorobić blokadę będzie pewniejsze niż manewrowanie łyżką montażową lub jakimś tam śrubokrętem i to trzeba będzie jeszcze się kogoś prosić ...
Nie wystarczy, sprzęgło będzie się ślizgać. Ta śruba pewnie dokręcana 200+Nm plus klej plus 10 lat nie odkręcanaWbijemy bieg 1, zablokuje hamulce, 2 metry rury i pójdzie gładko
Były już dużo wcześniej, poza tym były blokady.20 lat temu nie było pneumatow i ludzie sobie radzili.
u nas w firmie naprawia się autobusy także jest do dyspozycji pneumat 1calNigdy, chociaż ostatnio u siebie założyłem te małe imbusowe i to twarde 10.9 bo się obmykałyZ moich ustaleń potrzebuję 12 kątnej 19 , blokadę wału też ogarnęAle mam pytanie do doświadczonych mechaników - zawsze zakładacie nową śrubę wału i te 4 imbusowe do koła pasowego ?
Rozrusznik drogi, a z jednego koła zrobisz kilka blokad.