• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup auta do 20 tysięcy złotych

Sadam1412

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostróda
Witam. Chciałbym poznać Państwa propozycje na temat zakupu auta. Sprzedaję swojego Forda Focusa mk2 i będę chciał nabyć coś nowego. Poniżej przedstawiam swoje oczekiwania. Oczywiście wiem, że mogą być wygórowane ale może jednak choć część z nich będzie możliwa do spełnienia.

Cena: do 20 tysięcy zł
Paliwo: Benzyna
Moc: min. 120 KM
Liczba drzwi: 4/5
Rocznik: min. 2012
Skrzynia: Manualna 5/6 biegowa
Nadwozie: Hatchback/Sedan

Wiadomo, że każdy chciałby auto bezawaryjne, owszem też chciałbym takie posiadać aczkolwiek wiadomo, że to tylko auto i zawsze coś może się zepsuć, kupując auto stać mnie również na jego utrzymanie jednak nie chciałbym aby częściej stało w warsztacie niż u mnie pod domem, a jak już to nie chciałbym wkładać w nie po kilak tysięcy :) Ceny części zamiennych nie wygórowane, łatwo dostępne. Auto będzie głównie użytkowane na jazdy po mieście, do pracy i na weekendowe wypady we dwoje.

Pozdrawiam

wjtek89

SuperMechanior
Punktów
154
Miasto
Rdm
Aaaaaaa 2012 i 20 tys sorry jakiś mi się tak nie skojarzyło.
Nie doczytałem faux paux

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
609
Miasto
Podkarpacie
W tej kwocie i roczniku kupienie czegoś sprawnego nie wykonalne .

Sadam1412

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostróda
Rozumiem, zwiększam zatem swój limit do 30 tysięcy zł. Myślę że dodatkowe 10 tysięcy pozwoli na szerszy wybór. Jakie zatem propozycje do takiej kwoty? Biorąc pod uwagę inne powyższe wymagania.

Sadam1412

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Ostróda
Szukając samemu auta po różnych serwisach zacząłem skupiać się na trzech markach i konkretnych modelach z konkretnym silnikiem.

1. Ford Focus MK3 1.6 EcoBoost 150 KM
2. Mazda 3 2.0 150 KM
3. Renault Megane MK3 1.6 16v 110 KM

Dodatkowo znalazłem 2 auta o których wiem nie wiele, a chętnie się dowiem czegoś od was :)

1. Mitsubishi Lancer IX 1.6 117 KM
2. Chevrolet Cruze 1.6 124 KM

Chciałbym poznać wasze opinie na powyższe przykłady, zwłaszcza 3 pierwsze jak i dodatkowe 2 Mitsubishi i Chevrolet :)

Pozdrawiam

iwkas

Początkujący
Punktów
0
Witam,
Ja również szukam auta do 20-25 tysięcy, ale myślę o małym autku do miasta. Takim z silnikiem 1,2, albo 1,4. Może toyota yaris, albo corsa jakaś nowsza, bo miałam wcześniej. Może ktoś podpowie coś innego?? Nie mam pojęcia naprawdę za jakim autem się rozglądać. Musi być ekonomiczne i w miarę tanie w naprawach, bo aut, które się nie psują nie ma..
Dziękuję serdecznie za wszelkie sugestie :)

iwkas

Początkujący
Punktów
0
Dziękuję bardzo za podpowiedzi, ale , że kiepska toyota to bym nigdy nie pomyślała.. Z drugiej strony, raczej nie znajdę takiej po 2015 , żeby się zmieścić w budżecie. Może faktycznie jaki peugeot..

Do góry Bottom