• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zakup interfejsu diagnostycznego do 3000zł

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Chłopie przerobiłes już wszystkie możliwe w Twojej cenie, a nadal jaki jaki, który lepszy. Przecież nie masz o tym pojęcia, to jak kupisz za 3000 xtool czy elm za 60 to będzie bez znaczenia, oprócz tego że możesz więcej popsuć mocniejszym. Naucz się podstaw, czytania parametrów, rozumienia znaczenia błędów, a tak jak wszyscy mówią serwisowka do każdego i wtedy nie ma problemu. Narazie bladzisz strasznie i byłeś już na etapie delphiego który spokojnie Ci wystarczy do wymienionych wyżej. Zarobisz jakieś pieniądze, to znów zainwestujesz i tak to się kręci.Doświadczeni koledzy powinni Ci na warsztacie powiedzieć że sprzętu nigdy dosyć, bo przyjedzie fura i będzie dylemat, że potrzebujesz konkretnie do tego i co zrobić, znowu kupić :)

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Ja nie to pomysł @MTM normalnie przykladasz do auta i podaje błedy a nawet czujesz jak różczką ze prowadzi do elementu który należy wymienić ... nie masz takiego ? ;):D:D:D:D:D

rch11

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
679
Miasto
NS
Bez sprzętu jest ciężko ale sprzęt nie załatwi wszystkiego ;)

Bartek666

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Polska
Nie tylko informuje po co reklamować ? jak coiś doradzę pomogę w wyborze

Wojtas81

Nowy
Punktów
0
Miasto
Sochaczew
Witam wszystkich jestem nowy i potrzebuje porady. Pytanie pewnie już slyszeliscie x razy, jakie urządzenie wybrać na początek? Wiem ze nie ma czegoś co robi wszystko. Tak na szybko powiem co robię i co mi jest potrzebne. Właśnie otwieram warsztat samochodowy i jak już wiadomo w dzisiejszych czasach nawet do poprawnej wymiany klocków hamulcowych potrzebny jest komputer. Urządzenie które potrzebuje ma robić podstawowe rzeczy typu: diagnozowanie-czytanie kodów, wypalanie dpf, EPB, i takie tam inne podstawowe sprawy. Na początek nie będę się zagłębial w elektronikę bo troche za krótki jestem w te klocki, aczkolwiek w przyszłości chętnie bym się tym zajął bo bardzo mnie to ciekawi. Jeszcze jedna bardzo ważna sprawa musi być w pełni legalne. Jeśli chodzi o budżet to tak do około 10tys zl. A może kupić kilka urządzeń zamiast jednego. Z góry dzieki za poradę

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Moim zdaniem lepiej kilka bo jak coś jest do wszystkiego to najczęściej jest do niczego. Może interfejsy do PC. Powinieneś w tej kwocie z dwoma legalami się zmieścić.

Adam Gmail

SuperMechanior
Punktów
23
Posprawdzaj ceny na przystawki bo pewnie jakiegoś laptopa masz, jak każdy w domu.
Do Niemców polecają Gutmann-a, do Włochów Texa. Przewija się też bardziej uniwerslany F-touch z Brain Bee.
Do azjatów i amerykańców Gscan ale nie wiem czy występuje jako przystawka. Choć ostatnio kolega inodiag wspominał o czymś takim w tym wątku http://forum-mechanika.pl/threads/g-scan-tab.27801/#post-282993
Może to coś nowego. Jeszcze się z tym nie spotkałem. Sprawdź sam.
Oczywiście pisze tylko o ori.

s2ławek

SuperMechanior
Punktów
21
Miasto
lublin
Tylko specjalizacja robimy vag i BMW inne w ograniczonym stopniu
Was,odis,vcds do vag . BMW icom-
Ista P,istaD i online.Pozostałe kts 520

stowe

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chełmno
Witajcie , podepnę się pod temat czy wystarczy Maxi Ecu , ma mi pokazać wszystkie błędy we wszystkich sterownikach i jakieś podstawowe ustawienia , adaptacje np przepustnicy ,cofanie zacisków , oczywiście w różnych markach samochodów , z góry dziękuję za odpowiedz

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
Nie ma takiego co każde auto odczyta i poda CI wszystkie paramtery. co do maxiecu nie powiem, bo nie mam

stowe

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chełmno
Wiem że nie ma takiego co wszystkie auta obsługuje , dlatego pytam kogoś kto ma czy warto to kupić , czy to wyrzucenie pieniędzy w błoto .

Auto.Klinika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
941
Musisz ustalić jaki kierunek Cie interesuje, Azja. Europa itd wszystkiego jednym się nie da...

Do góry Bottom