• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zamiennik Lexi 3 czy warto kupić?

Domini007

Początkujący
Punktów
0
W citroenie c8 z 2004r przez CAN programem diagbox v7,57 (wyższe wersje "błąd w trakcie uwierzytelniania (95)) Widows 7 32bit starter
bo na home premium x64 (licencja z naklejki komputera) nie działał.

Jest problem "brak dialogu" z kalulatorem BSI. Widzi tylko wtrysk zapłon i dodatkowe dogrzewanie, chyba jeszcze reflektor. Przez lexie widzi BSI, ale można zrobić tylko telekodowanie.
Potrzebuje wgrać kluczyk w immobiliser silnika i pilota.

Problem się zaczął jakiś miesiąc po zgubieniu kluczyka, (gdzieś w domu, bo samochód zaknięty na alarm stał). Po otwtwarcu i wsadzeniu kluczyka wstacyjkę alarm się wyłaczył i tak jeździłem na zapasowym aż w czwartek nie zapalił i teraz stoi. Program ściągnąłem stąd http://gtaauto.com/psa-diagbox-8-55-peugeot-citroen-ds/
Instrukcje jak to naprawdę, krok po kroku instalować zrobiłem do wersji 7,57, bo nudziło mi się podczas czekania na rozpakowanie kolejnej wersji. https://docs.google.com/document/d/1PMMFwviMqjmMV3UuNkkgLwHKd0NDxJAFXs0OiJSZcKY/edit?usp=sharing

Ostatnia edycja:

Domini007

Początkujący
Punktów
0
Nowsze wersje dają podczas próby połaczenia "błąd w trakcie uwierzytelniania 95)...."

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Panowie ja kupiłem nową lexie 3 bo tamta byłą uwalona.
Powiem że teraz działa wszystko jak należy a ten zamiennik to trzymam i jak sobie podłączam jakiegoś francuza a lexia nie kuma to podpinam tego zamiennika i sprawdzam.
Na lexi zainstalowany diagbox prawie najnowszy ! na WM

Domini007

Początkujący
Punktów
0
Właśnie udało mi się przebrnąć przez procedurę. Kluczyk już jest, pilot już jest, wyłączony tryb ekonomy mode. Przeszedłem do komputera w sieci żeby odwołać alarm. Idę szukać jak zrobić żeby się okna same zamykały jeśli są otwarte kiedy zamykam go z pilota.
Tu można naprawę wszystko przestawić. Gdybym to wcześniej dorwał nie musiałbym wyrywać kabli od piszczenia niezapiętych pasów. Wsówki mnie nie interesują, bo pasy zapinam, tyle że nie od razu w garażu. Może ten samochód przestanie być tak wkurzający?
Nawet czujnik świstała i deszczu udało się wyłączyć i mam normalny przerywacz :), i światła dzienne. Może prostacki przerywacz, bez regulacji, ale jest! No i wreszcie składane lusterka otwierają się po otwarciu drzwi a nie zacinają przy zapalaniu silnika. I już mam nadzieje nie będzie się sam zamykał przy przekroczeniu 10km/h itd.
PS
Co to jest tryb nienaruszalności?

Markson43

SuperMechanior
Punktów
175
Miasto
Rzeszów
Wracasz do prehistorii a inżynierowie tyle się natrudzili aby był komfortowo.
Tylko zapomnieli że to może być gorsz dla właściciela jak się zepsuje na a trasie

Domini007

Początkujący
Punktów
0
Obecnie czekam na nowego pilota. Ten "zapasowy" a tak naprawdę "zepsuty", gubi się po chwili.
Lexia pokazuje że było już wcześniej grzebane. Był wyłączony immobiliser a pilot był wgrany metodą:
1. Wsadzić i wyjąc klucz ze stacyjki
2. Zaczekać jedną minutę powstrzymując się i sąsiadów na parkingu przed wciskaniem przycisków na pilotach chodzących na 433Mz ;-)
3. Wsadzić kluczyk w stacyjkę włączyć zapłon (nie zapalać)
4. Nacisnąć na 10s "ryglowanie"
5. Wyłączyć zapłon i poczekać znów 10s bez wciskania czegokolwiek na pilotach w okolicy.
(tu można powtórzyć 3-5 dla innych pilotów (max 4ry podobnie jak immobilser przyjmie max 4ry))
6. Hura! Działa nowy pilot!

Że pilot idzie pocztą polską, to pwnie jeszcze poczekam. swoją droga 399zł brutto z przesyłką, to jakaś absurdalna cena.
Wie ktoś czy jakiś tani 4 przyciskowy zamiennik, który można tu użyć? Ciekawe który ślusarz w mojej okolicy, wytnie ten kształt.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
9,32 zł 35%OFF | Miękka TPU obudowa kluczyka do samochodu z pilotem pełna osłona z uchwytem dla Peugeot 3008 208 308 508 408 2008 307 4008 dla Citroen C4 C4L kaktus C3 C6 C8 https://a.aliexpress.com/_mqyj9V
d poszukaj na alli albo alledrogo .

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Kiełbasa surowa już na stole a zagrzać chyba umie , czy na gotowca liczą ?

lukkiwlkp

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
986
Miasto
PGS
Pilot uniwersalny kosztuje całe 65 zł i dostępny jest max 2 dni robocze.

Domini007

Początkujący
Punktów
0
Pilot uniwersalny kosztuje całe 65 zł i dostępny jest max 2 dni robocze.
Można linka do c8 4 przyciskowy z otwieranymi na pilota tylnymi drzwiami. Składanymi lusterkami z pilota na 433mh. Funkcją przytrzymania otwierania wszystkich szyb (np gdy gorący na parkingu) co daje impuls na 868Mhz. Z domykaniem okien również po przytrzymaniu. Oczywiście z immobiliserem?

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom