Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
To nie teoria tylko praktyka mistrzu
Zresztą założę się że w tym śmietniku rurki z tyłu wyglądają gorzej niż źle to i tak nie zaszkodzi wymienić tylko to już jest koszt pincet złotych, ewentualnie pakiet mini za trzysta - regulator siły hamowania tylnej osi (jeśli jest)
Nie chcę zakładać nowego tematu. Podobny przypadek. Citroen c15. Zapowietrza się tylne prawe koło po tygodniu użytkowania. Szczęki, bęben Ok. Cylinderek i przewód przy cylinderku nowy. Brak poprawy. Kiedyś już miałem taki przypadek i winien był cylinderek. Tu lipa. Wycieków płynu brak.
teraz po namyśle myślę sobie że mój przypadek z rurką sprzęgła nie jest do końca analogiczny do rurek hamulcowych ponieważ w tych drugich występuje wyższe ciśnienie i jedyne co mogę poradzić koledze @08michael to pojechać tym samochodem na plac gdzie jest dużo miejsca, rozpędzić się i gwałtownie zahamować, najsłabsze miejsce strzeli
Sądzę że to nie to ! Dlaczego (?)
..ponieważ zwiększy się tylko objętość czynna w przewodzie lecz w związku z tym nie pojawi się tam powietrze ...ale ciś. może być słabsze !
a to nie jest tak: że odpowietrznik urwany, więc odpowietrzę przewodem. Bo jak ma się dostać powietrze co cylindra, żeby się tak zmieszało z płynem, a wycieku nie było. Trochę brzmi jak s-f.
Witam, panowie też przerabiam taki problem w e60.. i nie ma tu nic do smiechu jak widze w większości komentarzy. W moim przypadku zapowietrza sie co jakis czas prawe przednie koło i nie ma tam rzadnych wycieków. Nawet gdyby byly to nigdy nie powoduje to zapowietrzenia tylko spadek cisnienia przy wcisnieciu pedału. Płyn nie ubywa. Po zwyklym odpowietrzeniu nawet bez użycia maszynki, bez problemu hamulec robi sie twardy i działa bez zarzutu znowu przez jakies 500 km.. przyznam szczerze ze na poczatku troche strzelilem i wymienilem pompe hamulcową ale problem powrocił.
Moje pytanie: czy nie sądzicie ze ten problem moze powodowac wada pompy abs?
Automatyczne połączenie postów:
Może kolega 08michael doszedl juz do problemu i moze sie czyms pochwalić??
Pedał wpada miękko. Po przepompowaniu plynu na prawym przednim kole robi sie normalny, twardy. Co innego mogloby to byc jak nie powietrze w ukladzie. Przy popuszczaniu odpowietrznika ewidentnie czuc bylo ze bombli się