• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zawieszony wtryskiwacz Delphi jak go reanimować?

p38

Gaduła
Punktów
14
Witam Kolegów, trafił do Mnie Crafter 2,0 Tdi 2017 rok z zawieszonym wtryskiwaczem po nieudanej wymianie i złym odpowietrzeniu przed odpaleniem. Wtryskiwacze zostały wymienione na nowe i od razu jeden się zawiesił. Istnieje jakiś patent aby problem ze zwiechą naprawić po poprzednim mechaniku? Proszę o poradę.

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
417
Witam Kolegów, trafił do Mnie Crafter 2,0 Tdi 2017 rok z zawieszonym wtryskiwaczem po nieudanej wymianie i złym odpowietrzeniu przed odpaleniem. Wtryskiwacze zostały wymienione na nowe i od razu jeden się zawiesił. Istnieje jakiś patent aby problem ze zwiechą naprawić po poprzednim mechaniku? Proszę o poradę.
Na maszynę do sprawdzenia tam się odrazu odblokuje , następnie założyć , zrobić procedurę odpowietrzenia kilkukrotnie , podczas pierwszego odpalenia noga na pedale gazu koniecznie by paliwo pompa porządnie podała. To tak najlepiej , a żeby odblokować na aucie , to możesz spróbować kilkukrotnie odpowietrzyć procedurą, następnie wciśnięty gaz i odpalasz , może jeszcze być zawieszony ale odrazu startujesz i na wysokich obrotach silnika jedziesz kawałek , 80% wtryskiwaczy wtedy zaczyna działać poprawnie . Te 20% to właśnie te które opisałem na początku , wyjąć i do sprawdzenia tam podczas testu się odblokowuje i działa poprawnie .

p38

Gaduła
Punktów
14
Dziękuję Kolego, w poniedziałek podejmę ponownie walkę i dam znać.

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1664
I co? Pochwalisz się rozwiązaniem czy tylko dla siebie info zdobyć i reszta w doopie? Tacy są ludzie właśnie tylko jak coś chcą

problemy z czytaniem ze zrozumieniem? :)
przecież masz dokładnie napisane w pierwszej odpowiedzi

kondzioMMA

Początkujący
Punktów
-2
Miasto
Szczecin
Po nieudanej wymianie xD a sam zepsuł jeden i zawiesił....masakra byle jeden na drugiego mechanior
problemy z czytaniem ze zrozumieniem? :)
przecież masz dokładnie napisane w pierwszej odpowiedzi
To nie do Ciebie było. A tego chłopa co miał dać znać w poniedziałek rok temu :)

Na maszynę do sprawdzenia tam się odrazu odblokuje , następnie założyć , zrobić procedurę odpowietrzenia kilkukrotnie , podczas pierwszego odpalenia noga na pedale gazu koniecznie by paliwo pompa porządnie podała. To tak najlepiej , a żeby odblokować na aucie , to możesz spróbować kilkukrotnie odpowietrzyć procedurą, następnie wciśnięty gaz i odpalasz , może jeszcze być zawieszony ale odrazu startujesz i na wysokich obrotach silnika jedziesz kawałek , 80% wtryskiwaczy wtedy zaczyna działać poprawnie . Te 20% to właśnie te które opisałem na początku , wyjąć i do sprawdzenia tam podczas testu się odblokowuje i działa poprawnie .
Dziś za zaciąg zapalił ale chodzi na dwa i nie reaguje na gaz. Ale już gada

Do góry Bottom