• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zespół wentylatorów Peugeot Partner 2013r 1.6hdi

marcin28612

Początkujący
Punktów
1
Witam mam problem z trybem awaryjnym przez błędy:
P0494-zespół wentylatora
P0495-zespół wentylatora
Dodam,że rezystor ten w obudowie wentylatora wymienilem poniewaz mial zwarcie i nie dzialal,po wymianie 2 bledy zniknely a te 2 nadal są,wentylator na ostro pod akumulator działa,czy ktos juz spotkal sie z tymi bledami ?

marcin28612

Początkujący
Punktów
1
Sprawdź wiązkę, bezpieczniki szczególnie te przy akumulatorze
Bezpieczniki te na akumulatorze 3 małe i te "łączone" są ok,zwiazka rowniez, dodam ,że gdy komputerem probuje uruchomic wentylator pstryknie tylko w przekazniku i cisza nie rusza

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Jesli masz plus na wtyczce dwupinowej modułu i plus po stacyjce w małej kostce to bardzo możliwe że kupiłes moduł z badziewia ,w ubiegłym tygodniu podstawiłem dwa z różnych firm i była lipa ,dopiero orginał wcale nie taki drogi załatwił sprawe.

Piotr_Ł

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Lublin
Montuj pakiet :wentylator, rezystor i duży bezpiecznik od wentylatora w skrzynce bezpieczników pod maską. Wyciągasz cała skrzynkę do góry i z boku masz duże bezpieczniki, jeden z nich daje zasilanie do wentylatora.

marcin28612

Początkujący
Punktów
1
Dzięki chłopaki wymieniłem dodatkowo bezpiecznik pod ECU duży 50 a wentylator ruszył ,tryb awaryjny zgasł ale jest problem ponieważ wentylator teraz kręci się cały czas na wolnych obrotach nawet na wyłączonym zapłonie kręci się nadal ,jakieś pomysły?

Do góry Bottom