Witamy na Forum Mechaników!
Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach. Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!
Kupiłem taki około 1,5 roku temu ... Niestety jakie pieniądze taki i sprzęt .
Według mnie słabo odpowietrza się tym zestawem hamulce . Bardzo duże jest zużycie powietrza .
Ogólnie jeżeli będziesz sporadycznie odpowietrzał hamulce to myślę , że na jakiś czas ci ten zestaw wystarczy .
Także używałem tego, ale krótko.
Jeśli robisz hamulce to na pewno to co podał autozibi jest super
Ja aktualnie robię na tym:
Urządzenie przedstawione przez autozibi jest lepsze między innymi dlatego że nie wlewasz płynu, ale podłączasz pojemnik, łatwiejsza obsługa w przypadku różnych płynów.
Właśnie potrzeby mi na początek taki tańszy bo jeszcze nie pracuje u siebie cały czas, w przyszłości planuje kupić już taki g górnej półki. Dzięki chłopaki za informacje
Freno ,magneti ma to samo
za 900zł ....brałem to pod uwagę
czy,to jedyna wada (wlewanie do środka) wg.Ciebie ?
teoretycznie 99% wlewa się DOT-4
sukcesem sprzedanie jest klientowi ATE
zamiast polskiej organiki
SL6 powinno iść do ESP....ale,po usłyszeniu ceny
kiwają z politowaniem głową
ten który podałem ,jest elektryczny
a Twój pneumatyczny - jest jakiś problem z tym ?
Nie miałem okazji pracować na elektrycznych, sądzę że wygodniejsze, ponadto upierdliwe jest ciągła zmiana płynu, oraz uzupełnianie.
Najczęściej stosuję ATE, w tym SL, SL6, Racing ponadto Motul i Ferodo, jak sobie klient życzy.
W ostatnich latach specjalizuję się w hamulcach, b. często przy okazji wymiany tarcz sprawdzamy płyn hamulcowy, nie jakimiś "testerami", które badają płyn w zbiorniku tam to on z zasady jest czysty.