• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zestaw do wciskania/wkrecania tloczkow hamulcowych

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
jak nie mam? mam !tylko ze nie za 400 tylko za 100;) jaka strata czasu? nie sadze zeby tłoczek rozpoznawał cene...problem w tym ze sprzedawcy czesto chcą wmówić ze te które sa kilka razy droższe zrobią cuda :banghead::banghead: litosci!!! gdybym nie miał porównania to bym sie nie wypowiadał oczywiscie warto inwestowac w sprzet ale trzeba wiedziec jaki dla mnie kupno takiego zestawu za taką kwote .....:finger:

jak nie mam? mam !tylko ze nie za 400 tylko za 100;) jaka strata czasu? nie sadze zeby tłoczek rozpoznawał cene...problem w tym ze sprzedawcy czesto chcą wmówić ze te które sa kilka razy droższe zrobią cuda :banghead::banghead: litosci!!! gdybym nie miał porównania to bym sie nie wypowiadał oczywiscie warto inwestowac w sprzet ale trzeba wiedziec jaki dla mnie kupno takiego zestawu za taką kwote .....:finger:
P.S to nie forum dla polonistów lecz mechaników i ludzi którzy proszą o rade lub wsparcie w tym własnie kierunku!!
Pozdr.

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
jak nie mam?Mam!! tylko ze nie za 400zł oczywiście warto inwestowac w sprzet ale trzeba wiedziec jaki bo wydac kase bez sensu kazdy potrafi:banghead: takie zestawy wciskają sprzedawcy opowiadając ze zrobią cuda mnie mój nie zawiódł!!

P.S kolega chyba forum pomylił zlot polonistów nie tutaj na tym forum ludzie szukaja porad na temat mechaniki,motoryzacji itp;)
pozdr.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Ja mam jeden z tańszych zestawów i daje radę. Jestem zadowolony. Przez lata robiło się kawałkiem płaskownika z dospawaną nakrętką i ze śrubą i było ok a tylne wkręcało się kluczem do mocowania tarcz we fleksie... Teraz są narzędzia dostępne i powstają takie dylematy jak powyżej. Jak zacisk stoi to się go regeneruje albo wyrzuca a nie szuka zestawu do wciskania tłoczków o nacisku 20T :D ....

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
dokładnie leeroy !!ludzie chca zeby sprzet zastąpił im wiedze niestety tak latwo nie ma a zarabiają na tym sprzedawcy wciskając to cholerstwo w kolosalnej cenie!!jesli tłoczek nie wraca to zaden sprzet cudów nie zrobi i czy to chińczyk czy snap-on bez różnicy TRZEBA NAPRAWIC A NIE WCISKAC SIŁĄ 20T :banghead::facepalm:

Moreno

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
89
Miasto
ok.Wys-Maz
jak nie mam?Mam!! tylko ze nie za 400zł oczywiście warto inwestowac w sprzet ale trzeba wiedziec jaki bo wydac kase bez sensu kazdy potrafi:banghead: takie zestawy wciskają sprzedawcy opowiadając ze zrobią cuda mnie mój nie zawiódł!!

P.S kolega chyba forum pomylił zlot polonistów nie tutaj na tym forum ludzie szukaja porad na temat mechaniki,motoryzacji itp;)
pozdr.
Jeszcze raz napiszę: nic nie zrozumiałeś z moich poprzednich wypowiedzi. ...i nie chodzi mi tutaj wyłącznie o pisownie, a również o kwestie kluczy/narzędzi.
Nie chodzi o narzędzie pancerne nie do zdarcia, tylko o samo narzędzie do konkretnego zadania, np. sam adapter o jakimś nietypowym kształcie.
Jeśli na półce w sklepie stoi zestaw separatorów 18 elementów za 100zł, a obok zestaw separatorów 32 elementów za 400, to ten drugi to zwielokrotniona cena pierwszego i głupotą jest wydawanie 400zł? Ano nie. Więc skończ te swoje farmazony.
Ja wiem, że dla ciebie taki separator może być nawet obesrany aby tylko wkręcał tłoczek, ale wyobraż sobie, że są też ludzie którzy cenią sobie jakość wykonania, detalizm i ilość elementów/adapterów. ...jak ktoś chce wydać nawet i 5 tys. na coś co "bez znaczka" kosztuje 300zł, to co, zabronisz mu?

A wracając jeszcze do braku interpunkcji... Nie używaj terminów, których znaczenia nie znasz! To, że stawiam przecinki i kropki nie oznacza od razu, że jestem polonistą. Ja po prostu szanuję siebie i innych, i dbam o to aby moje wypowiedzi czytało się należycie. ...a nie jakiś bajłoch pisany jednym ciągiem jak u ciebie.
To, że pracujemy w branży do której nie potrzeba mieć doktoratu, nie oznacza, że mamy pisać jakiś głąb po podstawówce.
Wiesz, że piszesz na forum, to powinieneś jakoś zadbać o estetykę pisowni. ...czy samochody tak samo robisz na odp***?

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
Na pewno nie wciskam ludziom kitu tak jak ty! Chcesz to mozesz sobie kupowac nawet za 12000 taki zestaw tylko ile razy go uzyjesz?? i kiedy ci sie odrobi?z tych twoich 18 elementów wyciagniesz 4 moze 5 wiec jesli gość sie pyta co na początek kupić to się ogarnij myślisz ze ktoś ma kasę na wydawanie bez sensu?otwarcie garażu tonie mały koszt na start i nie sadze zeby chciał wywalic kilka stów bez sensu.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
Nie ma o co się spierać.... Panowie! Jeden patrzy na zysk - żeby mu się szybciej zamortyzowało, drugi lubi gadżety - jak najlepsze i jak najwięcej.... Tutaj się nie dogadacie, bo jeden nie zrozumie drugiego. Dodatkowo jak macie firmę to czasem ucieka się w koszta kupując sprzęt nie do końca niezbędny.... Ot i cała filozofia.
P.S.
Gdyby każdy podchodził do rzeczy pragmatycznie to 99% tutejszych forumowiczów jeździłoby samochodami z początku lat 90 :D ....

Moreno

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
89
Miasto
ok.Wys-Maz
Nie wiem czy dobrze podzieliłem kwestie w tym cytowanym bełkocie, ale cóż...
Na pewno nie wciskam ludziom kitu tak jak ty!
A jakiż to kit ja ludziom wciskam?
Chcesz to mozesz sobie kupowac nawet za 12000 taki zestaw tylko ile razy go uzyjesz?? i kiedy ci sie odrobi?
Widzisz... niektóry myślą bardziej przyszłościowo. A te 5 tys. to był tylko przykład, którego jak widać chyba nie zrozumiałeś.
Co z tego, że użyje tego adaptera raz na rok czy nawet rzadziej? Istotnym dla mnie jest fakt, że jak trzeba będzie go użyć, to wyciągam z szuflady i zajmuje się pracą, a nie szukaniem po sklepach. Robota jest tu i teraz, i wykonam ją teraz, a nie za dwa/trzy dni jak mi brakujące narzędzie przyjdzie. ...właśnie przez taki brak narzędzi traci się kupe czasu.
z tych twoich 18 elementów wyciagniesz 4 moze 5 wiec jesli gość sie pyta co na początek kupić to się ogarnij myślisz ze ktoś ma kasę na wydawanie bez sensu?
Bez sensu to jest twoja gadka.
Teraz zacytuję znaczenie słowa "ogarniać się":
ogarnąć się — ogarniać siępot. «doprowadzić swój wygląd do porządku»
Czy jeśli ktoś kupuje jakieś narzędzie to ja mam golić brodę i stroić się w garnitur? ...a co jeśli ktoś pyta jaki samochód kupić? Jak mam sie ustroić? Na biało jak papierz czy na czarno jak ksiądz? :joyful::joyful::joyful::joyful::joyful::joyful::joyful:
otwarcie garażu tonie mały koszt na start i nie sadze zeby chciał wywalic kilka stów bez sensu.
Otwieraj sobie tyle garaży ile tylko chcesz. Ja w sierpniu b.r. założyłem firmę i otworzyłem warsztat samochodowy, więc nie pierdul mi tu jak kulawy do kulawego, że jest kulawy.
Nie stać mnie na kupowanie bubli. Nie kupuję narzędzi "na sztukę" aby był, tylko takie by nimi robić.
I w celu luźnego przykładu dodam: nie potrzebuje 5-ciu goownianych kluczy płaskich w tym samym rozmiarze, wystarczy mi jeden a porządny, który nie będzie sie rozciągał przy lekko zardzewiałej śrubie.

PS.
Widzisz? "Przegrałeś." :D

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
Ty to sie ubierz jak żyd :finger: niech każdy kupuje co chce jak twierdzisz ze ten zestaw jest lepszy to kup i pracuj na nim i tyle.W sierpniu założyłeś uuuuuuuu kozak to faktycznie wiesz o czym mówisz hahahaha staż masz ze tak powiem DUPNY:banghead::banghead::banghead: A jak klient wpada to najpierw sprawdzasz poprawna wymowe potem pisownie i jesli sie kwalifikuje to przyjmujesz auto na garaż hahaha widze ze jedyny zawód jaki masz to synek tatusia hahahahah

wystarczy ci jeden klucz a porządny to czym ty te auta naprawiasz??? Klucz_francuski.JPG

czymś takim???hehehe widzisz za słowa łatwo łapać

Ostatnia edycja:

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Przecież napisał że chodzi o klucz płaski, więc nie udało Ci się to łapanie za słowa...

pawel2296

SuperMechanior
Punktów
108
Nie, nie lepiej i powiem więcej, Twoje zarty są słabe, ja nie mam zamiaru juz brać więcej udziału w tej dyskusji. Pozdrawiam serdecznie.

SajmonMB

SuperMechanior
Punktów
61
Ale pocieszna dyskusja się zrobiła:D
Ja użyje wyrażenia mojej ciotki ,,Wiesz jak to jest każdy ma swoje,,;p

piter007

Gaduła
Punktów
4
Miasto
kraków
Ja swoje zdanie utrzymam nikt nikomu nie siedzi w kieszeni jesli na początek ktoś ma ograniczony budżet to lepiej kupic zestaw za 100zł i taki tez posłuży a jeśli ma kto pomóc finansowo i średnio się liczy z kasą to niech bierze ten za 400 i tyle.W moim przypadku zaczynałem od zera wiec wolałem kupić dobre klucze podnośnik sprzęt do wulkanizacji a z czasem reszte.W późniejszym terminie można zastąpić ten sprzęt lepszym i droższym tyle w temacie!!

Moreno

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
89
Miasto
ok.Wys-Maz
W sierpniu założyłeś uuuuuuuu kozak to faktycznie wiesz o czym mówisz hahahaha staż masz ze tak powiem DUPNY:banghead::banghead::banghead: A jak klient wpada to najpierw sprawdzasz poprawna wymowe potem pisownie i jesli sie kwalifikuje to przyjmujesz auto na garaż hahaha widze ze jedyny zawód jaki masz to synek tatusia hahahahah
wystarczy ci jeden klucz a porządny to czym ty te auta naprawiasz???
czymś takim???hehehe widzisz za słowa łatwo łapać
Powiem ci tak: baran jesteś i masz kiepskie poczucie humoru. Naucz sie chłopie czytać ze zrozumieniem i nie dziel każdej wypowiedzi osobno, bo tutaj cały czas ciągniemy ten sam wątek.
Napisałem, że od sierpnia otworzyłem firme abyś zrozumiał ciulu, że doskonale wiem co znaczą początki firmy (mnóstwo wydatków). I zauważ, że o stażu w branży nie wspominałem nic.
ty zaczynałeś od zera? Ojej.. a mi to pewnie wszystko wyremontowali i pourządzali, a ja to pewnie tylko stałem i patrzyłem jak mi worki z pieniędzmi dowożą.
Weź sie puknij w łeb albo łbem porządnie o ścianę (jak w twoich emotikonkach). Każdy zaczyna od zera. Nie jesteś tutaj wyjątkowy.
Mój Ojciec nie żyje od 24 lat, więc skończ gadać od rzeczy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry Bottom