• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zestaw kluczy Torx Spline Imbus

Blue7

Nowy
Punktów
0
Witam.
Przeglądałem forum w poszukiwaniu odpowiedzi jakie dobre klucze kupić. Niestety wiele wątków w tej kwestii jest przed paru lat i nie wiem jak z aktualnoscią informacji pod kątem jakości danych narzędzi. Z tego co udało mi się wyczytać warto kupić zestaw od King Tony 1044CQ - co o nim sądzicie?
Ogólnie korzystam z narzędzi od Hazet'a ale w ich przypadku klucze tego typu występują wraz z nasadką a ja wolę zestaw jak powyżej (około 40 kilka elementów) ze względu na długie i krótkie trzpienie. Zależy mi aby kupić raz a dobrze niż mają się zaraz torxy ukręcać czy pękać (kupiłem kiedyś na szybko yato które nawet przy pierwszym użyciu robiły się w świderek).
Klucze fajowe L odpadają bo czasami jak trzeba odkręcić jakąś zapieczoną śrubę to wyklucza się użycie długiej przedłużki

Blue7

Nowy
Punktów
0
Znalazłem jeszcze WERA 05 057690 001 - ktoś ma taki komplet? Jak z trwałością w przypadku zastosowań do aut. Do tego dokupiłbym jeszcze końcówki spline.

Lub ewntualnie od Neo Tools 06-107,moze to będzie lepsze od Yato... 25 lat gwarancji więc jak coś padnie to powinni chyba wymienić...

Kaftan

Początkujący
Punktów
4
Nigdy nie miałem kontaktu z tą marką jednak moją uwagę przykuł pewien zestaw...
Marka: Condor
Nazwa produktu: C.37180
Cena - z Kosmosu
link: http://www.narzedzie.pl/45729,Nasadki-trzpieniowe-udarowe-rozne-1-2-80-el.html

Jeżeli linki są zabronione, cóż :)

Zestaw udarowy na 1/2", cena z kosmosu, ciężko znaleźć jakieś opinie o marce, ale może cię zaciekawi

Marka Wera posiada narzędzia bardzo dobrej jakości, ciekawostką jest to że ma w swojej ofercie (lub miała) bity pokryte diamentowym proszkiem które w założeniu miały się lepiej wgryzać w materiał. Zastanów się jednak czy chcesz płacić 240 zł za 30 bitów hex 6mm, gdzie połowa z tego to PH i PZ. Prawda jest taka że koniec końców każdy klucz trzpieniowy się podda. za Plus minus połowę ceny zestawu King Tony można dorwać zestaw Jonnesway (ok 130 zł) czy są dobrej jakości? tego nie wiem

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom