• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zgubione klucze do micry. Wymiana sterownika silnika i komputera immo itd.

kamil.j21

Początkujący
Punktów
0
Witam! Jestem użytkownikiem Nissana Micry K12 2005r 1.2 16v 65KM. Miałem tylko jeden kluczyk i go zgubiłem. I teraz nie wiem jak zrobić, żeby najtańszym kosztem dorobić kluczyk. Dzwoniłem do firm z mojej okolicy ile biorą za dorobienie to usłyszałem cenę 500-800zł. Ale na allegro znalazłem cały zestaw do wymiany za 200zł (stacyjkę z kluczykiem, urządzenie do czytania immo, komputer od immo i sterownik silnika):
http://allegro.pl/nissan-micra-k12-1-2-komputer-stacyjka-klucz-immo-i4461368440.html

I teraz moje pytanie: Czy jeżeli wymienie cały komplet to auto odpali i będzie jeździć normalnie? Czy wszystkie kody części muszą się zgadzać? Czy po prostu wystarczy jak zestaw będzie od tego samego silnika z taką samą ilością koni mechanicznych? Proszę o pomoc bo samochód jest uziemiony i nie mam czym jeździć. Z góry dzięki!

kamil.j21

Początkujący
Punktów
0
Czyli jak podmienię to nie będzie działać? Bo wymieniłbym sobie te elementy sam i bym miał w kieszeni jakieś 600zł...

fructon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
695
Miasto
Kraków
www.czesciserwismroz.pl
Jeżeli zestaw jest sparowany to znaczy wszystko z jednego działającego auta a numer ecu jest taki sam jak w twoim aucie to zapali .Pozostanie tylko problem zamków drzwi.

kamil.j21

Początkujący
Punktów
0
Zamek drzwi tez jest zestawie. Czyli numer ecu musi być identyczny? nie wystarczy ze jest od tego samego silnika z tą samą mocą?

kamil.j21

Początkujący
Punktów
0
a gdzie o takie cos pytac? W okolicznych warsztatach nie wiedza ale mowia ze raczej musi byc taki sam.

Koster_Wawer

Gaduła
Punktów
6
Miasto
Warszawa-Wawer
zadzwon do serwisu aso i Tobie powiedza czy podpasuje ten z alle... i to chyba najlepsze rozwiazanie bo najtaniej tylko upewnij sie czy podpasuje wogole to podaj numer sterownika

Stanisław 1946

Weteran
Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1131
Miasto
Szczecin
idź do serwisu z dowodem i dowodem rejestracyjnym za 100,- dostaniesz
kluczyk.

kamil.j21

Początkujący
Punktów
0
zadzwonie jutro do aso i mam nadzieje ze sie wszystkiego dowiem.

inodiag

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
310
Miasto
Dąbrowa Biskupia
kody wtrysków , konfiguracja auta i atakie tam trzeba porobić po takiej podmianie .
mając skromną wiedzę i bez porządnego kompa to ryzykowne...

Lenyostry

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
59
Miasto
Rzeszów
chomikuj.pl
jeżeli cały sterownik podmienisz powinno śmigać w sensie cały zestaw :) albo dorobić kluczyk u jakiegoś gościa u nas gość dorabia bez klucza z wkładki chyba 150 zł kosztowało to i usunąć immo albo jakiś emulator :)

BORCAR

SuperMechanior
Punktów
45
Miasto
Inowrocław
www.borcar.pl
Na pewno ten zestaw byłby dobry , tylko ... właśnie go kupiłem za te śmieszne pieniądze , jeść nie woła niech czeka na klijęta

Do góry Bottom