• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Zmielony pasek rozrządu Ford Galaxy

qbaradom

SuperMechanior
Punktów
86
Miasto
Radom
Ubezpieczasz warsztat.
Zawierasz w ubezpieczeniu różne rzeczy np. jak samochód spadnie z podnośnika , jak się samochód spali
i inne.

ludo44

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
329
Ubezpieczyciel proponował mi taką ofertę ale od ubiegłego lata jestem na wyjazdach pracowałem w Norwegi i teraz czekam na sygnał i pojadę pewnie znów. Na pewno skorzystam bo dziś można dużo stracić w razie nieszczęścia lub wypadku. Kilka lat temu ubezpieczyłem syna jak był nieletni przy polisie na dom, takie dodatkowe AC a to dlatego, że przychodziły mu do głowy głupie pomysły jak wysadzenie petardą kibla w szkole:mad: Załatwiłem to z dyrektorem polubownie a w pzu wykupiłem polisę na ewentualne dalsze nieszczęścia:)

art0

SuperMechanior
Punktów
10
z tym akurat sie zgodze .... że kase będą brać

bevery9

Bywalec
Punktów
2
Miasto
Tu i tam tam i tu Xd
Reklamacja pompy wody która była przyczyną, pasek był 2 rzeczą co pada po pompie wody. Nie wiem na jakiej zasadzie będzie reklamował ale spytam/

barteek933

SuperMechanior
Punktów
49
Miasto
Mazowieckie
myślę że może być Ciężko, myślę że co najwyżej w ramach reklamacji mogą mu dać to nową pompę xD

art0

SuperMechanior
Punktów
10
albo dostanie kwiaty i czekoladki

Piotr_Ocieczek

Początkujący
Punktów
0
Kiedys przerabiałem 1.9 TDI AFN pasek był zeszlifowany do połowy i wkońcu pękł - po 30 tyś od wymiany . Ktoś kto go
poprzednio wymieniał nie zauważył luzu na pomppie wtryskowej , koło na pompie było skoszone i sciągało pasek do zewnątrz a on pieknie sie wycierał o dystans pomiedzy kołem rozrządu na wale a kołem pasowym , wymiana tulei na osi pompy wtryskowej i koło staneło idealnie osiowo . Rzadki przypadek ale .............:)

Do góry Bottom