• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Łożysko przedniego koła

Punktów
0
Miasto
Wrocław
Witam. Jestem po wymianie belki w mercedesie 409. Mam problem ze zdiagnozowaniem łożyska. Czy slyszany dźwięk swiadczy o zużytym lozysku?

Załączniki

• Nagranie audio 2016-07-25 18-26-32.rar
    4,3 MB · Wyświetleń: 13

JerryG1

SuperMechanior
Punktów
109
Miasto
Londyn
Cos slychac, nie jest to rownomierny szum prawidlowo dzialajacego lozyska, mozesz pojezdzic jeszcze jakis czas i jak juz zacznie - o ile juz nie halasuje w kabinie - wymieniac.
Bo bez obciazenia to wiekszosc obracanych na podnosniku lozysk mozna by juz wymieniac a moga pojezdzic jeszcze lata :D

Punktów
0
Miasto
Wrocław
No właśnie w kabinie nie słyszę jeszcze także zrobię chyba tak, jak piszesz :)

Jeszcze zapomniałem dodać, że po demontażu zaślepki, pod którą znajdują się łożyska, ujrzałem rdzawy, przypalony smar... Czy to normalny objaw?

Kamilo148

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Szczucin
Może to być wina opon, jak mają duży szeroki bieżnik to wina też opon i zdaje sie ze to wina łożysk a to wina opon miałem coś takiego zmieniłam na inne opony i cicho po prostu luksus

Punktów
0
Miasto
Wrocław
Zdjąłem 2 dni temu koło, odkręciłem zacisk i zakrecilem piastą. Niestety eweidentnie szum był slyszalny. Po wymianie kompletu łożysk nastała cisza. Dzięki za zainteresowanie moją sprawą.

Do góry Bottom