• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

żarciki,piszczie pośmiejemy się

Pietrek

SuperMechanior
Punktów
29
Miasto
Polska wschodnia
Jak oni to zrobili z tym polonezem na podnośniku? Auto sie złamało czy to wina podnosnika? Masakra

Komornik

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
718
dobre tez kiedys mialem podobne przygody ze swoim pierwszym autkiem :) ostatecznie za krate piwa zostal odstawiony.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
gregor dobre autko:) Nieraz zastanawiam się czy ludzie w ogóle chcą sprzedać takie autko?:)

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Te filmiki nie są śmieszne, bardziej by pasowały do tematu typu "Fajny, lekki i przyjemny filmik, do obejrzenia przy porannej kawie". Ponieważ nie zanalazłem takiego tematu, (leń jestem i nawet nie szukałem :p) to wrzucam tutaj.
Misiek, to twoje tereny, może niektórzy samochody u Ciebie naprawiają ;)
http://vimeo.com/34930424
http://vimeo.com/46639485

Aha, pokażcie to żonie, dziewczynie, kochance... kogo tam macie ;). Moja była zachwycona.

Żona oczywiście :D

Ostatnia edycja:

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
A Kochanka?:p

Te filmiki nie są śmieszne, bardziej by pasowały do tematu typu "Fajny, lekki i przyjemny filmik, do obejrzenia przy porannej kawie". Ponieważ nie zanalazłem takiego tematu, (leń jestem i nawet nie szukałem :p) to wrzucam tutaj.
Misiek, to twoje tereny, może niektórzy samochody u Ciebie naprawiają ;)
http://vimeo.com/34930424
http://vimeo.com/46639485

Aha, pokażcie to żonie, dziewczynie, kochance... kogo tam macie ;). Moja była zachwycona.

Żona oczywiście :D

Najlepsze są żarty z życia wzięte:

Ostatnio w Piechowicach ( wioska-miasto koło Jeleniej Góry) jednej pani popsuło się auto. Jako że szczęśliwie spotkała koleżankę ze sprawnym autem wzięły zepsute auto na hol. Panie jak to Panie wsiadły do auta bo przecież trzeba poplotkować i jadą. O jednym jednak zapomniały... O czym? O tym przekonały się na pierwszym zakręcie - gdy holowane auto, nieswornie zamiast podążać za ciągniętym go pojazdem i również wejść łagodnie w zakręt - pojechało do prosto do rowu.

Efekt: 2 rozbite samochody. Wg mnie szczęście w nieszczęściu, że np. ktoś nie szedł w tym miejscu poboczem...

Gdy pierwszy raz usłyszałem o tej historii myślałem że to żart, niestety tak nie było... A nieraz wydaje mi się że w zyciu już nic mnie nie zaskoczy...

Ostatnia edycja:

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Wczoraj wieczorem koło siódmej, zadzwonił kierowca, że rozleciało się łożysko podpory wału przy małym Manie. O ile przy tych większych, powyżej 12 ton, podpory mają solidne obudowy i po zaaplikowaniu puszki najtańszego smaru można się doczołgać na bazę, to przy tych mniejszych, łożysko siedzi w cieniutkiej obudowie która na wskutek bicia wału rozpadnie się raczej prędzej niż później. Ale nie o tym...
Szybki telefon do zaprzyjaźnionego sklepu; tak jest łożysko, właściciel jeszcze jest na miejscu, więc w osobówkę, sklep, baza (po jakieś narzędzia plus oświetlenie) i rura na miejsce awarii. Wyjeżdżając z domu zapowiedziałem się że jak bedzie źle szło to mogę nawet na trzecią zjechać. Na miejscu byłem koło 21-szej, robota zajęła koło 1,5 godziny, wróciłem na chatę koło północy. Rano moja połowica mówi mi tak:
- Mówiłeś że wrócisz na trzecią. Co prawda już zasypiałam, ale wiem że na pewno nie była to trzecia godzina, tylko dużo wcześniej?
W tym momencie dochodzimy do odpowiedzi na Twoje pytanie, która jest taka sama, jak ta udzielona małżonce:
- A wiesz, okazało się że kochanka nie miała czasu i nie miałem co z sobą zrobić, to wróciłem do domu.

Mina żony... bezcenne :D.

mlody67

SuperMechanior
Punktów
114
Miasto
Wrocław
greghorn coś czuję, że za tekst "może to z jej firmy" możesz dostać baniaka:p

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Łoj, łoj....
Ups..... Ale się wyrwałem, przeca to pani moderator :p - nasza podpora i ostoja.
Aaaaaaaaaaa, tam..... Niech już będzie.;)
A jeśli nasz Matka Opiekuńcza czuje sie tym urażona w jakiś sposób to łaskawie zgadzam się na wykonanie słynnego "<CIACH>a" :D

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
I to mi sie podoba , uwielbiam takie finezyjne konstrukcje

Do góry Bottom