• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

żarciki,piszczie pośmiejemy się

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
264
Miasto
.
A ten dalej swoje, moje pytanie kiedy zmienił e39 na e65 bo długi czas go nie widziałem? :)

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Jakieś 10 lat temu już chyba miał, zobacz sobie historię hasła "stukająca panewka" to się dowiesz od kiedy dokładnie ma

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
264
Miasto
.
Automatyczne połączenie postów:

Polska język trudna język :)

Ostatnia edycja:

Grzegorz.Józefów

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
492
Miasto
Józefów
Automatyczne połączenie postów:

Polska język trudna język :)
Ale w drugim ogłoszeniu się poprawił może z samochodem pisał w stresie bądź pijaku :) :

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
264
Miasto
.
Już wiem gdzie będę wysyłał pęknięte wały z Nxx :D

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Już wiem gdzie będę wysyłał pęknięte wały z Nxx :D
To nie jest śmieszne, to samo życie...:D
U nas też się takie rzeczy dzieją, tylko nikt nie nagrywa filmików... a potem się tak zregenerowaną furę sprzedaje jakiemuś zajaranemu frajerowi...:D

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
264
Miasto
.
U nas nikt by się tak nie cackał w wałem, kupiliby ze sztoru, papierkiem wodnym polerka czopów i motor igiełka :)

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Tak po prawdzie to ten spaw jest teraz najmocniejszym punktem całego wału...:D
Po obejrzeniu tego filmiku, próbowałem dojżeć jakiego typu elektrod używa, ale nic nie widać... ale pewnie poleciał zwykłymi do stali walcowanej... bo raczej nie takimi do żeliwa...:D

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1104
Miasto
...Seksu i biznesu...
Ale fachowiec tez nie wąski .zobaczcie ile tych wałów ma w warsztacie....jak zrobil tak zrobil najwazniejsze ze działa.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Tak po prawdzie to ten spaw jest teraz najmocniejszym punktem całego wału...:D
Po obejrzeniu tego filmiku, próbowałem dojżeć jakiego typu elektrod używa, ale nic nie widać... ale pewnie poleciał zwykłymi do stali walcowanej... bo raczej nie takimi do żeliwa...:D
Takie do żeliwa kosztują fortunę bo to są niklowe

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
Przecież to zakład naprawczy należący do firmy Bayerische Motoren Werke, po karnacji i stylizacji widać że to rodowici niemcy-wysoko wykwalifikowani inżynierowie lubiący wakacje spędzać na pontonach
U nas też się takie rzeczy dzieją, tylko nikt nie nagrywa filmików... a potem się tak zregenerowaną furę sprzedaje jakiemuś zajaranemu frajerowi...:D
Nikomu by się nie chciało, p0lska jest szrotem europy, zamiast naprawiać po prostu idziesz na najbliższe wysypisko i kupujesz takie wały na kilogramy, w niewiele lepszym stanie niż ten pęknięty, ale p0lak pojeździ kolejna dekadę dobijając przebieg ze 180 tys na 200 tys. km. A ty podliczasz za "wymiana wału na nowy"+cena nowego wału w ASO+marża
Ale fachowiec tez nie wąski .zobaczcie ile tych wałów ma w warsztacie....jak zrobil tak zrobil najwazniejsze ze działa.
Może ma tyle bo wszystkie próbował naprawić i jeszcze z żadnym się nie udało :D Ale trzeba przyznać że rzeza mma spawarką zrobioną ze złomu, a spaw wygląda jakby tig robił

Ciekawe że czopy wału które są chyba dość twarde toczą zwykłą stalką hss

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Przecież to zakład naprawczy należący do firmy Bayerische Motoren Werke, po karnacji i stylizacji widać że to rodowici niemcy-wysoko wykwalifikowani inżynierowie lubiący wakacje spędzać na pontonach

Nikomu by się nie chciało, p0lska jest szrotem europy, zamiast naprawiać po prostu idziesz na najbliższe wysypisko i kupujesz takie wały na kilogramy, w niewiele lepszym stanie niż ten pęknięty, ale p0lak pojeździ kolejna dekadę dobijając przebieg ze 180 tys na 200 tys. km. A ty podliczasz za "wymiana wału na nowy"+cena nowego wału w ASO+marża

Może ma tyle bo wszystkie próbował naprawić i jeszcze z żadnym się nie udało :D Ale trzeba przyznać że rzeza mma spawarką zrobioną ze złomu, a spaw wygląda jakby tig robił

Ciekawe że czopy wału które są chyba dość twarde toczą zwykłą stalką hss
Kiedyś samochody polskie robiły 100000km przebiegu od remontu do remontu i to na dobrych częściach i nikt nie narzekał;) tam też robią co mogą z tego co mają

Do góry Bottom