• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.6 HDi błędy 1499 2173 citroen C4 2012

waldek-w16

Początkujący
Punktów
8
Miasto
Bydgoszcz
Witam szanownych forumowiczów.
Mam problem zakrawający o wizytę u psychiatry.... Auto citroen C4 Picasso 1.6 HDi 112 km pojawiaja się błędy na zimnym silniku 1499 przepustnica 2173 EGR. Podzespoły podmienione od sprawnego auta. Wymiana przepustnicy nie przyniosła efekty, wymiana EGR spowodowała brak błędów przez dwa dni, a potem znowu te same błędy... Kostki czyste podoginalem konektory, spryskane kontaktem. Kostki przy ECU i bsi to samo. Przepływomierz też podmieniony poprawy brak. Gdy auto jest zimne błędy pojawiają się odrazu, gdy się nagrzeje i skasuje błędy to do czasu wystygnięcia silnika się nie pojawiają, a po nocy znowu to samo...ręce opadają, głupio przed klientem...narobiłem tych silników sporo ale ten mnie zniszczył psychicznie...sztanga turbo chodzi jak powinna. Pomocy

blayders

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
560
Miasto
Podkarpacie
Kłoś to diagnozował czy odczyt błędów elmeme i wymiana na pałę ??

waldek-w16

Początkujący
Punktów
8
Miasto
Bydgoszcz
Kłoś to diagnozował czy odczyt błędów elmeme i wymiana na pałę ??
Z dokładną diagnoza jest problem bo Delphi nie ma w opcjach testu elementów, i to akurat w tym modelu bo w innym C4 HDi mogę robić testy elementów wykonawczych. Diagbox się wysypał na VM, bede miał go dopiero w przyszłym tyg.

Do góry Bottom