Klient kupił 5008 2011r 1.6 hdi dv6 że strzelającym wtryskiem, miałem się brać za demontaż ale widzialem że już coś było grzebane i mokro tam i dym leci więc pierwsze co to wymieniłem podkładki i nowe gumki na przelew, odpalam, to samo patrzę korekty a tam 1 na 1.60 reszta 0.90 wszystko na plusie, zauważyłem że też kody inne wiec zakodowalem wszystkie prawidłowo i teraz korekty między +0.80 a +1.20 , test przelewowy wyszedł wzorowo i kurde nie chciałbym się pomylić kupując 4 nowe wtryski żeby miało się okazać że to jednak nie to, mam 2 błędy p14a4 bypass egr zablokowany zamknięty i p1162 zawor egr zablokowany.
Czy zdarzyło wam się żeby egr potrafił wywołać stukanie wtrysków? Dodam że cisnienie paliwa ok osiąga to co zadane, wtrysk klepie tylko przy ruszaniu do ok 1700obr , później jest ok i dzieje się to na ciepłym i na zimnym, potrafi też po odpaleniu podymić na niebiesko kilka minut
Czy zdarzyło wam się żeby egr potrafił wywołać stukanie wtrysków? Dodam że cisnienie paliwa ok osiąga to co zadane, wtrysk klepie tylko przy ruszaniu do ok 1700obr , później jest ok i dzieje się to na ciepłym i na zimnym, potrafi też po odpaleniu podymić na niebiesko kilka minut