• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.6 hdi peugeot partner tepee

slipson7812

Gaduła
Punktów
7
Miasto
inowroclaw
witam klegów fachowców i o rade pytam.mam problem z peugeotem partnerem 1.6 hdi otóż;chodzi nierowno na wolnych jakby nie palił na wszystkie gary i klekocze.jak wcisne na gaz nie ma zadnej reakcji dopiero po okolo 4 sek wkreci sie na obroty po zejsciu na wolne przez chwile chodzi rowno i znow zaczyna klekotac jakby na 3 gary palił.odpianalem wtyczke na pierwszym cylindrze i nie bylo zadnej rakcji jakby wtrysk nie dzialal,dodalem gazu i znow zacząl rowno chodzic gdy odpiąłęm wtyczke znow na pierwszym cylindrze to wtrysk działał ale za to jak zdjąłem wtyczke z czwartego to wtedy czwarty nie działał.znow dodałem gazu i przez jakis czas równo chodził i się ładnie wkręcał i czwarty wtrysk dzialal.I tak pochodził pochodził zszedł z obrotow porzucało silnikiem i zgasł.teraz krece silnikiem i nie chce odpalic.cisnienie na szynie podczas rozruchu 270 bar wiec dobre.Czyżby wtryski sie zawieszały.w sterowniku nie ma zadnych błedow.robilem probe przelewową i wszystkie cztey rowno wyszly.
Licze na waszą pomoc.Pozdrawiam

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
1- nie odpinaj tych wtrysków podczas pracy silnika.

2- co ci da próba przelewowa w 1.6 hdi? nic.

3- nie masz pojęcia o tym co robisz. może by tak do jekiegoś mechanika od diesla?

Ostatnia edycja:

adisami

Początkujący
Punktów
1
Miasto
inowroclaw
Próżne to jest miejsce na tym forum dla takich co głupie uwagi tylko potrafią wtrącać niż konkretnie doradzić.
Temat zamknięty dwa wtryski nie pracują

Do góry Bottom