carserwis
Zweryfikowany Mechanik
Witam. Po zerwaniu rozrządu przestawiło krzywki na wałku, nowe wałki z zamiennika Febi i CAM969 są pełne, zakładał ktoś takie wałki, nie wiem czy szukać OE czy zamontować któryś z tych dwóch?
Zakładałem z Febi pełny i po godzinie pracy silnika założyłem OE - nie wiem czy to taki przypadek tylko , ale już od samego startu były wyczuwalne mocniejsze drgania silnika , szukałem i czepiałem się czego mogłem , aż na ryzyko założyłem używkę OE wałek - mimo że na początku go wykluczylem i tak . Drgania ustały i auto jeździ tak do dziś, a wałek z rozbitka wziąłem za 50 zł - klient zadowolony i wszelkie winy zwiazane z dalszą eksploatacją tego wałka bierze na siebie według umowy .Witam. Po zerwaniu rozrządu przestawiło krzywki na wałku, nowe wałki z zamiennika Febi i CAM969 są pełne, zakładał ktoś takie wałki, nie wiem czy szukać OE czy zamontować któryś z tych dwóch?
Świetna wiadomość , to może ja jakoś felernie trafiłem . No trudno ale zapamiętam żeby w razie kolejnego znów spróbować pełny wrzucić .W tym roku 2 szt pelne zamontowane, bez jakichkolwiek problemów. I to jakieś najtańsze dostępne w carsie.
Producent nie jest winny oprócz tego, że nie na Polskę opracował opakowanie transportowe. W naszym kraju kurierzy rzucają paczkami. Magazynierzy robią to samo.Możliwe, bo tydzień temu zakupiłem wałek do ecoboosta najdroższy jaki był kobelshmita bo głowica nowa i krzywy![]()