• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.6hdi BHZ wałek rozrządu

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Miasto
Bielsko- Biała
Witam. Po zerwaniu rozrządu przestawiło krzywki na wałku, nowe wałki z zamiennika Febi i CAM969 są pełne, zakładał ktoś takie wałki, nie wiem czy szukać OE czy zamontować któryś z tych dwóch?

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
414
Witam. Po zerwaniu rozrządu przestawiło krzywki na wałku, nowe wałki z zamiennika Febi i CAM969 są pełne, zakładał ktoś takie wałki, nie wiem czy szukać OE czy zamontować któryś z tych dwóch?
Zakładałem z Febi pełny i po godzinie pracy silnika założyłem OE - nie wiem czy to taki przypadek tylko , ale już od samego startu były wyczuwalne mocniejsze drgania silnika , szukałem i czepiałem się czego mogłem , aż na ryzyko założyłem używkę OE wałek - mimo że na początku go wykluczylem i tak . Drgania ustały i auto jeździ tak do dziś, a wałek z rozbitka wziąłem za 50 zł - klient zadowolony i wszelkie winy zwiazane z dalszą eksploatacją tego wałka bierze na siebie według umowy .

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
W tym roku 2 szt pelne zamontowane, bez jakichkolwiek problemów. I to jakieś najtańsze dostępne w carsie.

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Miasto
Bielsko- Biała
Zastanawiam sie jaka jest jeszcze szansa ze zawory nie ucierpiały, próba ciśnieniowa wyszła pomyślnie, koniki są całe, mimo wszystko chyba i tak zrzucę głowice

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
Bardzo duża szansa że są całe. Handlarze na potęgę tego robią właśnie w ten sposób

Psikuta1994

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
414
W tym roku 2 szt pelne zamontowane, bez jakichkolwiek problemów. I to jakieś najtańsze dostępne w carsie.
Świetna wiadomość , to może ja jakoś felernie trafiłem . No trudno ale zapamiętam żeby w razie kolejnego znów spróbować pełny wrzucić .

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
Możliwe, bo tydzień temu zakupiłem wałek do ecoboosta najdroższy jaki był kobelshmita bo głowica nowa i krzywy :banghead:

carserwis

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
22
Miasto
Bielsko- Biała
Jaka jest reraz jakos czesci tez teraz wszyscy wiemy wiec calkiem możliwe ze nowy byl krzywy. Między wałkiem AE CAM969 a febim widać zupełnie inny sposób wykonania. Sugerujac sie ceną lepszy powinien być CAM969. Najtanszy w carsach to Motive MOTT1965

PiweczkoPiwunio

SuperMechanior
Punktów
73
Możliwe, bo tydzień temu zakupiłem wałek do ecoboosta najdroższy jaki był kobelshmita bo głowica nowa i krzywy :banghead:
Producent nie jest winny oprócz tego, że nie na Polskę opracował opakowanie transportowe. W naszym kraju kurierzy rzucają paczkami. Magazynierzy robią to samo.
Transport i magazynowanie winne.

Do góry Bottom