• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.9TDI 115km AJM chwilowe braki mocy.

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
zbadałeś palcem i napisałeś że jest ok :D:D Znam kilka lekarskich specjalizacji i tam badanie palcem jest ok a nawet najlepsze:rolleyes::rolleyes: i dodatkowo przyjemne . Jeśli skakała sztanga zmiennej to nawet nie mierząc palcem wiadomo że problem z podciśnieniem i trzeba manometr podłączyć . Sorki ale strasznie się ubawiłem ("przy badaniu palcem (bo nie mialem manometru) bylo ok. A jednak nie...." tak mówił L. W. "jestem z wami a nawet przeciwko wam" )

PRZEPRASZAM ale nie mogłem się powstrzymać
a to nie było przypadkiem"jestem za a nawet przeciw" ?

brombal

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
kosmos
arni oczywiscie ze tak ale niechcialem byc scigany prawnie jak lump z dworca za obraze prezydenta

P

PogotowieSamochodoweUK

zbadałeś palcem i napisałeś że jest ok :D:D Znam kilka lekarskich specjalizacji i tam badanie palcem jest ok a nawet najlepsze:rolleyes::rolleyes: i dodatkowo przyjemne . Jeśli skakała sztanga zmiennej to nawet nie mierząc palcem wiadomo że problem z podciśnieniem i trzeba manometr podłączyć . Sorki ale strasznie się ubawiłem ("przy badaniu palcem (bo nie mialem manometru) bylo ok. A jednak nie...." tak mówił L. W. "jestem z wami a nawet przeciwko wam" )

PRZEPRASZAM ale nie mogłem się powstrzymać
Glupi jestes.... Jak widzisz twoje zdanie jest warte tyle co smar do nart bo problem juz rozwiazany. Jak troche porobisz to bedziesz mial wyszucie tempe wezy chlodniczych, cisnienia wezy dolotu jak i z jaka sila vac powinna zasysac przytkany palec.

Odpusc sobie manometru nie mialem ale jak widac i tu zapomniales zacytowac tego ''drobnego szczegolu'' zeby mi przysrac hehehe
Z takim zachowaniem to idz na forum golfa.

brombal

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
kosmos
może i jestem głupi i nie mam "wyszucia" do "tempy", ale myślę że głupi jesteś ty nie zacytowałem braku manometru bo chodziło mi o to ze dostałeś pytanie czy vacu ok i odpisałeś że ok mierząc na "palec". A i jak widzisz twoje doświadczenie i palec cie zawiodły więc nie pierd... mi że jak porobisz trochę w temacie to będziesz robił analize spalin na węch i będziesz się pod tym podpisywał że jest ok .:D
może ty idz na forum golfa bo masz "straszne" problemy z grupą vag.
Jak troche porobię w czym w pytaniach na forum ? Jeśli chodzi o naprawy w warsztacie to już 25 lat sobie radzę i na palec nic nie mierzę bo dla palca pomiedzy -0,9 bara a -0,7 jest nie wyczuwalne .
Nie zrozumiałeś prostego przesłania więc kończę chorą rozmowę .
Na końcu napisałem że przeprszam ale widze że potrzebujesz łykać coś na uspokojenie

Ostatnia edycja:
P

PogotowieSamochodoweUK

może i jestem głupi i nie mam "wyszucia" do "tempy", ale myślę że głupi jesteś ty nie zacytowałem braku manometru bo chodziło mi o to ze dostałeś pytanie czy vacu ok i odpisałeś że ok mierząc na "palec". A i jak widzisz twoje doświadczenie i palec cie zawiodły więc nie pierd... mi że jak porobisz trochę w temacie to będziesz robił analize spalin na węch i będziesz się pod tym podpisywał że jest ok .:D
może ty idz na forum golfa bo masz "straszne" problemy z grupą vag.
Jak troche porobię w czym w pytaniach na forum ? Jeśli chodzi o naprawy w warsztacie to już 25 lat sobie radzę i na palec nic nie mierzę bo dla palca pomiedzy -0,9 bara a -0,7 jest nie wyczuwalne .
Nie zrozumiałeś prostego przesłania więc kończę chorą rozmowę .
Na końcu napisałem że przeprszam ale widze że potrzebujesz łykać coś na uspokojenie
Mialem to zrobic odrazu, ale myslalem ze sobie dasz siana. Lecz skoro jednak jestes zatwardzialym internetowym prymitywem o czym swiadczy twoj mistrzowski ton i chec ponizania to jednak dodam cie do ''olewanych''.

Widzisz ja jestem za leniwy zeby tak sie spuszczac i szukac nawet bledow gramatycznych bo to jest tak debilne ze szkoda gadac hehehe Narazie trolu z ''kozmosu''. (co tak szybko zmieniles dane?)

brombal

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
kosmos
Daj jakąś merytoryczną odpowiedź na pytania i stwierdzenia poniżasz się sam w swym mistrzowskim mniemaniu bycia ekspertem w "palcówkach" . Jesteś również zbyt leniwy aby normalnie przyznać się do błędu i zamknąć temat .
Napisałem post aby inni "mistrzowie" nie marnowali czasu swojego i innych zadając pytania co może być problemem a na pytanie jak vacu, robią pomiar na palec i mówią ok . Chłopie można było to naprawić w parę minut i nie zadawać pytań skoro jesteś takim fachowcem . Ale co zawiódł cię twój doświadczony palec i zarozumiałość . Zmieniłem dane po rozmowie z toba bo chyba jestem z kosmosu skoro (jak sam mniemasz o sobie) inteligentny człowiek nie rozumie kilku prostych zdań które się wypowiada w jego kierunku . I nie rozumiem trolu skąd ten cudzysłów ? Z czytaniem również masz problem.

Ostatnia edycja:
A

autozibi

Nie wiem skąd u niektórych tyle agresji jest ??
Ale będąc bezstronny to ty kolego z pogotowia jednak "zaatakowałeś" kolegę brombala .
Po co te nerwy , pamiętam jak jakiś czas temu też mnie atakowałeś a uważam , że wcale nie potrzebnie .
Bądźmy bardziej mili dla siebie to i w życiu będzie lżej . Pozdrawiam :)

P

PogotowieSamochodoweUK

Zibi, ja nie atakuje tylko odpowiadam takim tonem jak ktos kto daremnie szuka zwady. O co temu typowi chodzi? Co wnosi jego wyrywkowe cytowanie czesci z kontekstu? Co chce tym osiagnac? No wlasnie, wszyscy wiemy co....

Sprawdzilem palcem, ciezko bylo go oderwac wiec uznalem ze jest ok w oparciu o to jak ciezko oderwac palec od podcisnienia przy sprawcnej pompie.

Dla pewnosci dolozylem pompe podcisnienia dodatkowa zeby je zwiekszyc i nic to nie dalo.

Sprawe doprowadzilem do konca naprawiajac auto i po co te zbedne docinki?

Wszystko w temacie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Tak naprawdę każdy sprawdza vacum paluchem, ja bym nie wpadł na myśl że ta blacha może się przetrzeć, ale jestem wdzięczny koledze za to że przedstawił swój przypadek i sam rozwiązał zagadkę bo kiedyś będę mądrzejszy :)

P

PogotowieSamochodoweUK

No wlasnie ''kazdy sprawdza vaccum paluchem'' i kazdy z nas o tym wie ze to jest metoda pierwszego kontaktu. Jak widac w powyzej opisanym przypatku metoda nieco zgubna bo mylnie zostawaiana na sam koniec pompa okazala sie wlasnie sprawca zamieszania.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Ja kiedyś w końcu namówie szefa na zakup zegara do pomiaru ciśnienia i podcisnienia tylko musi mi się trafić jakas odpowiednia usterka

A

autozibi

Tak naprawdę każdy sprawdza vacum paluchem, ja bym nie wpadł na myśl że ta blacha może się przetrzeć, ale jestem wdzięczny koledze za to że przedstawił swój przypadek i sam rozwiązał zagadkę bo kiedyś będę mądrzejszy :)
Niech każdy pisze o sobie :p:p:p ja paluchem to sprawdzam sąsiadkę :D:D:D
A do kontroli podciśnienia używam wakuometr .

psuja_11

SuperMechanior
Punktów
23
Miasto
Łódzkie
Pracowałem troche w vw i jak myślicie czym sprawdzaliśmy vacu w pierwszej kolejności (na brak narzędzi nikt nie narzekał) dopiero gdy cos było nie jasne badz nie zaciagało sztangi w miare szybko i płynnie (o ile ją widać) podpinaliśmy zegar. jego błąd zbagatelizował słabe podcisnienie którego do końca nie sprawdził wrócił do tego sprawdził naprawił jeszcze wam napisał co było . drzyjcie z siebie łachy dalej to bedzie jak na elektrodzie. pozdrawiam.

brombal

SuperMechanior
Punktów
24
Miasto
kosmos
Panowie tu nie chodzi o to że przyłożyć palec i sprawdzić czy jest chodziło tylko i wyłącznie o to że ktoś chciał pomóc i zapytał o podciśnienie i padła odpowiedź że jest w porządku (po sprawdzeniu palcem) Ja również przykładam palucha aby stwierdzić czy w ogóle jest podciśnienie ale jak by mi skakała sztango to bez przyrządów wiem że coś jest nie tak i bez sprawdzenia nie wprowadzam innych i samego siebie w błąd i nie szukam dziur w całym

greghorn

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
427
Miasto
Miechów
Patrząc z boku (nie chodzi mi o "zboka" w sensie zboczeńca;)), to moje zdanie jest takie:
Brombal - trochę się czepiasz, w pierwszym poście wyraźnie było napisane że pomiar był przeprowadzany bez vakoumetra i jakoś nikomu nie przyszło do głowy zaproponować "profesjonalnego pomiaru".
Pogotowie - Ty też mógłbyś wyluzować, Brombal coś tam napisał, ale ja osobiście odebrałem to jako taki delikatny przytyk, w dodatku podszyty humorem.W zasadzie powinno rozejść się po kościach, ale nie trzeba facetowi odpowiedzieć że jest głupi.

Potem to już wiadomo, od słowa do słowa i leci dalej pyskówka.
Tak jak napisałem w innym temacie (notabene tam również macie sobie dużo do powiedzenia); polak musi mieć wroga - jak go nie ma to sobie znajdzie na własnym podwórku.

Moja propozycja: Niech każdy weźmie dzisiaj dwie tabletki Laxigenu na rozluźnienie zwieraczy.

Psuja, z tą elektrodą to masz 150% racji. Już nie wiadomo jak się tam odezwać, bo od razu Ci wypominają że zaniżasz poziom dyskusji, albo odsyłają do książek i nauki. Same fachowce.
Ciekawe czy wszyscy są tacy wybitni i nigdy nie spedzili całej dniówki nad jakimś tematem który można było rozwiązać w pół godziny.

Ostatnia edycja:

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
Patrząc z boku (nie chodzi mi o "zboka" w sensie zboczeńca;)), to moje zdanie jest takie:
Brombal - trochę się czepiasz, w pierwszym poście wyraźnie było napisane że pomiar był przeprowadzany bez vakoumetra i jakoś nikomu nie przyszło do głowy zaproponować "profesjonalnego pomiaru".
Pogotowie - Ty też mógłbyś wyluzować, Brombal coś tam napisał, ale ja osobiście odebrałem to jako taki delikatny przytyk, w dodatku podszyty humorem.W zasadzie powinno rozejść się po kościach, ale nie trzeba facetowi odpowiedzieć że jest głupi.

Potem to już wiadomo, od słowa do słowa i leci dalej pyskówka.
Tak jak napisałem w innym temacie (notabene tam również macie sobie dużo do powiedzenia); polak musi mieć wroga - jak go nie ma to sobie znajdzie na własnym podwórku.

Moja propozycja: Niech każdy weźmie dzisiaj dwie tabletki Laxigenu na rozluźnienie zwieraczy.

Psuja, z tą elektrodą to masz 150% racji. Już nie wiadomo jak się tam odezwać, bo od razu Ci wypominają że zaniżasz poziom dyskusji, albo odsyłają do książek i nauki. Same fachowce.
Ciekawe czy wszyscy są tacy wybitni i nigdy nie spedzili całej dniówki nad jakimś tematem który można było rozwiązać w pół godziny.
Tam wszyscy urodzili się z lutownicą w ręku :)

P

PogotowieSamochodoweUK

I mimo siedzenia 24h/7 na forum prowadza ogromne dzialalnosci o najwyzszych standardach swiadczonych uslug a w dziale audio sami mistrzowie z mistrzostw europy audio heheheh

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3344
Miasto
PZ
I mimo siedzenia 24h/7 na forum prowadza ogromne dzialalnosci o najwyzszych standardach swiadczonych uslug a w dziale audio sami mistrzowie z mistrzostw europy audio heheheh
Nie wiesz jak to robią? już dawno wynaleźli wehikuł czasu i potrafią wydłużyć dobę ;) gdzieś w dziale download widziałem nawet schematy takiej maszynki :p

P

PogotowieSamochodoweUK

No ja to zacofany jestem. Nie potrafie sie podzielic. Jak robie w pracy to robie w pracy, a jak mi sie juz nie che to sie urywam i jade do domu robic cos innego.

batekce

SuperMechanior
Punktów
3
jak ci odetnie moc to cofnij i przekrec zaplon bez hamowania i jak dalej bedzie ciagnol czyli zawo elektropneumatyczny