• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

1.9tdi z golfa do superb

Gruby.

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
Witam, mam pytanie jak w temacie, czy silnik 1.9 TDI z golfa 4 podejdzie do superb 1 1.9tdi ew 2.0? Czy fakt że inaczej jest ustawiony go dyskwalifikuje?

Gruby.

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
Jak się ma zdolności artystyczno żeźbiarskie to podejdzie.
Niemniej w Golfach było w wuj 1.9TDi więc warto rzucić kodami który tam siedzi i tak samo co było w Superbie.
Dziękuję za odpowiedź. Fabrycznie był AJM, ale przy wymianie rozrządu wyszło że jest inny zestaw potrzebny, prawdopodobnie aktualnie ARL. ktoś wcześniej przekładkę robił i nikt nie potrafi określić co to dokładnie jest. Oznaczeń nigdzie też nie da się odczytać.
Silnik igła, wszystko zrobione było niedawno, pali po dotknięciu kluczyka... golf stoi prawie rok lekko rozwalony po ślizgu na lodzie z gorki, zaraz OC się kończy,a od dłuższego czasu rozglądam się za superb 2006-2008 z 1.9 130 - konkretnego kodu nie potrafię rzucić. Szkoda mi tego motoru i chciałbym mieć jakąś alternatywę w późniejszym czasie. A jak nie to wyjmę co się da i z łezka baj. Ewentualnie jakąś inną budę kupić z typowo rozwalonym silnikiem i wsadzić to co mam. Tym bardziej że silnik jest najważniejszą częścią w samochodzie, potem hamulce, zawieszenie i buda. Więcej nie potrzebuje :)

Burak

SuperMechanior
Punktów
28
Miasto
Wieś
Dla mnie na pierwszym miejscu buda później graty. Ale każdy ma swoje zdanie i nie przeszkadza mi to. Sory że nie w temacie .

Gruby.

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Konin
Dziękuję za odpowiedzi. Przepraszam za ten offtopic, ale nie zwracam uwagi na wygląd samochodu. 99% przejechanych km robię w kabinie i jadąc swoim gdziekolwiek wolę mieć urwany zderzak np niż nie być pewnym motoru. Ze zgnitą podłoga, rdzą przy baku pojadę, motor wysiądzie i czas stracony.

Wracając do tematu, dziękuję ponownie za odzew. W wolnym czasie go wyciągam i poczeka sobie, jak nie golf to coś innego :)

Bobodia. g

SuperMechanior
Punktów
137
Wsadź mu kamerę w cylindry i popatrz czy opłaca się go hodowac

Do góry Bottom