• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

2.0 tdi bmn zmiana pompek na bosch

Fr mlody

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chmielnik
Witam.
Drodzy koledzy, czy ktoś z was próbował takiego rozwiązani? Zacznę może od tego co mam na myśli i czy to jest wykonalne . W moim Seacie są nieszczęsne pompki simensa 2.0 tdi 170 które wymieniłem bo stare padły. Ostatnio zauważyłem że znowu z jedną jest coś nie tak. Zastanawiałem się nad rozwiązaniem tego problemu w pewien sposób czy nie dało by się podmienić pompek z silnika bkd, w tym silniku są pompki bosch identyczne wyglądem jak simensa. Głowice są takie same jak w bmn i bkd wiec pozostaje tylko pytanie czy zmieniając wtryski co trzeba by jeszcze przeszczepic żeby to chodziło. Niektórzy właśnie podmieniaja silniki lub podzespoły.
Czekam na wasze cenie uwagi

Z góry dzięki z wszystkie odpowiedzi.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Witam.
Drodzy koledzy, czy ktoś z was próbował takiego rozwiązani? Zacznę może od tego co mam na myśli i czy to jest wykonalne . W moim Seacie są nieszczęsne pompki simensa 2.0 tdi 170 które wymieniłem bo stare padły. Ostatnio zauważyłem że znowu z jedną jest coś nie tak. Zastanawiałem się nad rozwiązaniem tego problemu w pewien sposób czy nie dało by się podmienić pompek z silnika bkd, w tym silniku są pompki bosch identyczne wyglądem jak simensa. Głowice są takie same jak w bmn i bkd wiec pozostaje tylko pytanie czy zmieniając wtryski co trzeba by jeszcze przeszczepic żeby to chodziło. Niektórzy właśnie podmieniaja silniki lub podzespoły.
Czekam na wasze cenie uwagi

Z góry dzięki z wszystkie odpowiedzi.
Nie robiłem tego , ale moim zdaniem to sterownik chyba się obrazi. Problem
w tym jak więc go do nich przekonać.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
pompek nie podmienisz bo Siemens ma piezo. Ster z wiązką , ale też nie wiadomo czy da się do CAN dopasować.

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Bo myśli że mu tanio wyjdzie ... czasem mam wrażenie że to jedyna myśl tanio będzie tyle że czasem efekt może być odwrotny ... a to juz nie maluchy ze można było wszystko pozmieniać

Fr mlody

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chmielnik
Tanio może wyjdzied ponieważ 1 pompka koszt od 1400 do 2800. A taka zmiana prawdopodobnie jest możliwa trzeba zmienić wtryski z Siemens na Bosch, wiązkę zasilająca wtryski no i sterownik i dobrego tunera. Ale widzę ze każdy sceptycznie podchodzi do tematu.

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Owszem bo mamy doświadczenie , wszystko się niby da ale zaleczy w jakim aucie bo sterownik jest powiązany z resztą auta informatycznie .

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Lepiej zmień całe auto , na takie na Boschu. Będzie taniej. Tu masz wtryski Siemensa i ster też Siemens PPD1.2. Jest przypisany do wszystkich sterowników w aucie, immo i innych. Jak dasz Boscha może być zamęt .

Fr mlody

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chmielnik
Zobaczym napisałem do firmy która to robiła i się udało. Także zobaczymy co oni na to.

Fr mlody

Początkujący
Punktów
0
Miasto
Chmielnik
Już wiem wszystko jest to wykonalne i nawet opłacalne w porównaniu do wymiany 4 pompek na nowe.

Do góry Bottom