Auto-Tech
Zweryfikowany Mechanik
- Punktów
- 477
Panowie pytanko, wiem że po januszowemu ale nie ważne.
Problem z moim audi a4 3.0 V6 asn. Od kilku miesiecy sobie znika olej, dolewam nie cały litr na 1000km ale nie przejowalem się bo mówię pije to niech pije ma jeździć
ale że dwa tygodnie temu po 30km zatrzymałem auto i przy zaparkowaniu wyskoczyła mi kontrolka ciśnienia oleju na 3 sekundy zgasła i już był spokój jeździłem normalnie codziennie. Ale dziś powtórka z rozrywki tez po około 15 km przy zwolnieniu autem wywaliło kontrolkę, i wracając do domu też że 2-3 razy wyskoczyła przy około 2000rpm jak mu dam w p.... jest ok.
Zmierzę ciśnienie na wolnych na cieplym manometrem ale tak jak stoi nigdy nie zapala się kontrolka więc zapytam po januszowemu czego szukać czy coś typowego czy raczej szukać silnika. muszę ogarnąć to sam bo znajomy do końca czerwca nie pracuje a w okolicy same dzbany :-D
Problem z moim audi a4 3.0 V6 asn. Od kilku miesiecy sobie znika olej, dolewam nie cały litr na 1000km ale nie przejowalem się bo mówię pije to niech pije ma jeździć
ale że dwa tygodnie temu po 30km zatrzymałem auto i przy zaparkowaniu wyskoczyła mi kontrolka ciśnienia oleju na 3 sekundy zgasła i już był spokój jeździłem normalnie codziennie. Ale dziś powtórka z rozrywki tez po około 15 km przy zwolnieniu autem wywaliło kontrolkę, i wracając do domu też że 2-3 razy wyskoczyła przy około 2000rpm jak mu dam w p.... jest ok. Zmierzę ciśnienie na wolnych na cieplym manometrem ale tak jak stoi nigdy nie zapala się kontrolka więc zapytam po januszowemu czego szukać czy coś typowego czy raczej szukać silnika. muszę ogarnąć to sam bo znajomy do końca czerwca nie pracuje a w okolicy same dzbany :-D