• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

3 problemy, jeden za drugim...Opel Astra G

Punktów
0
Miasto
Warszawa`
Witam posiadam opla astrę g 1.6 , 16v 101km
W aucie pojawia się co jakiś czas brak wpomagania kierownicy , muszę wtedy gasić silnik odpalać ponownie i wspomaganie wraca to jest jeden problem, drugi jest taki że ostatnio słyszę lekkie klekotanie silnika nie jak diesel ale bardzo podobnie poczytalem że może być wina oleju i sprawdziłem to brakowało go, po dolaniu jest tak jak wcześniej ale jak pojeżdzę trochę to klekot znika i dzisiaj rano odpaliłem auto to na start miało 1,3 tyś obrotów i jak dawałem gazy lekko to przygasał że w sensie obroty spadały i szły do góry jakby go przydławiło coś , po rozgrzaniu wszystko zniknęło poszedłem się przejechać i wszystko grało i pomóżcie mi bo jestem aż zielony od tego wszystkiego jest to moje 1 auto i szczerze boje się że to wszystko wyniesie mnie duże pieniądze.

brum brum

SuperMechanior
Punktów
151
Miasto
daleko
Spokojnie, nie ma sie co martwic na zapas... Osobiscie sugeruje najzwyczajniej oddac auto do warsztatu:), ewentualnie jesli masz wiedze i sprzet to na poczatek jakas podstawowa diagnostyka. My tutaj z tego co napisałes to mozemy tylko wrózyc, a to zazwyczaj do niczego dobrego nie prowadzi...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2076
Miasto
Kaczory
A czy czasem tam nie było takich cyrków jak alternator szwankował?

Do góry Bottom