• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

6,4 hemi

Karol 17

Nowy
Punktów
0
Witam, pacjent Durango 6,4 hemi, proszę o poradę co to się narobiło

Załączniki

• IMG-20240923-WA0003.jpeg
    IMG-20240923-WA0003.jpeg
    437,6 KB · Wyświetleń: 38
  • IMG-20240923-WA0005.jpeg
    IMG-20240923-WA0005.jpeg
    445,2 KB · Wyświetleń: 38

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1685
odłamał się kawałek tłoka

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
616
A po chu. taki temat? Ktoś kto jest w stanie dostać się do tłoka hemi, pyta co się narobiło?
Pierd. już dobre serca i akcję pajacyk :D

Tyle to wykminiłem
Wykminiłeś mówisz...powiadasz...ciekawe co dalej wykminisz.
Automatyczne połączenie postów:

Olej trzeba wymieniać co 7-8 tys/km lać Teca2000 w każdą dziurę i tankować tylko na Orlenie :D to się wykminiło

Ciekawe jakbyś na celi tak wykminiał..... :D

Drugi2

SuperMechanior
Porady
5
Punktów
1685
Ciekawe jakbyś na celi tak wykminiał..... :D

no i wydało się: heniek siedział na kwadracie i do tego grypsującym :D

akurat w jadąc wczoraj w małej trasie (tylko 400km) to mi radio zagrało. więc specjalna dedykacja dla Ciebie :)

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
616
Powiem Wam...gość. Jedyna taka książką :) Socjolog...potem doktorat z tego zrobił...Jedyna taka historia w Polsce.
Jako socjolog poszedł świadomie do więzienia i potem to opisał w książce.
To jest od podszewki...nie ma, nie było i nie będzie lepszej lektury o więzieniu.

Oczywiście, abstrahując jak ktoś siedział :D wtedy wie "prawie" wszystko.

Tylko siła, i ewentualnie samookaleczenie...pokaz że się nie boisz bólu. Wjeżdżasz na nową celę, wyciągasz skitraną żyletkę od razu się tniesz. Jak chłopaki w porządku to "poproszą" żebyś posprzątał i nie było tematu....ale już wiedzą z kim mają do czynienia :D

Jeszcze były Mury Hebronu, ale to to była maskra :)

Teraz to wiadomo, pieniądze, znajomości...ale generalnie siła i wyjeb. na ból. A znajomości, owszem, ale w więziennym świecie.
@Drugi2 chłop wykminia, rozkmnia..zaczynam się gubić z lekka na jakim gruncie się poruszamy ;)

...ale bym Wam historię opowiedział...ale bajki o smokach to może też nie na to forum...

Generalnie to kocham kontrasty...WSZĘDZIE...

Wyjebać wino na najniebezpieczniejszej ulicy w mieście w dresie, gdzie za 20zł wbiją Ci nóż i to bez ceregieli :) A potem założyć garnitur i iść na sztukę do teatru...albo odwrotnie :D
Kocham kontrasty.

Ja przepraszam, że się tak uwypuklam trochę, ale jestem tu jako alterego heńka :D a że lubię psychologię to tak pozwalam sobie na pewien ekshibicjonizm ;) po prostu cały czas się oczyszczam :) nie duszę niczego w sobie.

Ja Wam powiem tak w tajemnicy...napiszę, że u mnie pół rodziny "ciężko wzdycha" - każdy dusi w sobie "emocje".
Myślicie, że heniek wzdycha? :D Nie. heniek z zewnątrz wydaje się "szalony" ;) ale nie wzdycha, nie łapie oddechu powietrza. Dlaczego? Bo oczyszcza się, "katalizuje" na bieżąco ;)

Janusz160

Nowy
Punktów
0
Cześć! Patrząc na zdjęcia, wydaje mi się, że mogło się coś dziać z układem chłodzenia. Zwróć uwagę na poziom płynu chłodzącego i ewentualne wycieki. Często przy Hemi te silniki mają problemy z uszczelkami pod głowicą. Może warto skontrolować też świece i przewody.

Dodatkowo, jeżeli masz jakieś dziwne dźwięki przy pracy silnika, to może być sygnał do zrobienia diagnostyki. Nie bagatelizuj tego, bo możesz narobić sobie większych kosztów. Trzymam kciuki za szybką naprawę! :)

anim7991

SuperMechanior
Punktów
16
Miasto
łódź
Ja Wam powiem tak w tajemnicy...napiszę, że u mnie pół rodziny "ciężko wzdycha" - każdy dusi w sobie "emocje".
Myślicie, że heniek wzdycha? :D Nie. heniek z zewnątrz wydaje się "szalony" ;) ale nie wzdycha, nie łapie oddechu powietrza. Dlaczego? Bo oczyszcza się, "katalizuje" na bieżąco ;)
Oj chłopie grubo nie tak z którąś klepką. Musisz pogadać ze specjalistą a nie zapychać sobie łba książkami "o żabach". Myślałem, że razem z "drugi2" jesteś tylko trollem tego forum ale jest dużo, dużo gorzej. Specjalista i jeszcze raz specjalista o ile nie jest za późno. No i może płukankę spróbuj wypić - nie pomoże ale nie zaszkodzi.

W hemi coś słyszałem, że gniazda zaworowe opadają przy przegrzaniu.

heniek1000

SuperMechanior
Porady
4
Punktów
616
@anim7991 po alkoholu człowiek się rozluźnia ;)

Gdybym miał szyld warsztatu w nazwie, to wiadomo musiałbym trzymać poziom :)

A tak luźna guma, hulaj dusza piekła nie ma.
Nie przesadzaj. Takie mini kółko teatralne z ekspresjonizmem w tle ;)

"Dramat ekspresjonistyczny skupiał się na opisie subiektywnych przeżyć i doznań głównego bohatera, często będącego alter ego samego autora. Pozostałe postacie stanowiły tło dla jego stanów psychicznych i obsesji, były wytworami jego snów i imaginacji[1]. Bohaterowie sztuk ekspresjonistycznych byli zazwyczaj postaciami typowymi, symbolizującymi całe grupy społeczne lub wprost uosobieniami tych grup. W ten sposób sztuki skupiały się na psychologii mas, nie jednostek. Dialog charakteryzował się stylem rwanym, przepełniony był sloganami, wykrzyknieniami......."

Do góry Bottom