• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

A3 1.9tdi ASV 110 brak doładowania błąd 17964

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Ponownie trafiło do mnie to samo auto na zmianę klocków i tarcz, po przejechaniu się patrze że auto wpada w tryb awaryjny 120km/h max. Błąd doładowania, dodatnia odchyłka, Węże sprawne, i mając zamienniki zaworków podciśnień wsadziłem je skasowałem błąd, i problem znikł lecz dzieje sie teraz dziwna rzecz co pokazuje film:
jak obroty spadają to jest dziwny dźwięk, nie dzieje sie tak jak zatkam wąż podciśnienia który wychodzi z obudowy filtra. Co to może być?
dodam że na starych zaworkach dziej się identycznie.

Leśny_Bizon

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
11
Nie mogę odtworzyć nagrania,
Pologuj bloki na dynamicznym i wklej

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Kurde niestety nie mam jeszcze samego vaga, jedynie tester autocom ryż...

jednak zatkany wąż podciśnien nie powoduje że ten dziek z dolotu ustępuje. Ale ustępuje kiedy odepnę rurę dolotu przed przepływomierzem...czy może mieć coś wspólnego?

RoMo

SuperMechanior
Punktów
27
Kolego Leśny_Bizon wielkie dzięki za pomoc przy moim problemie którą udzieliłeś mi telefonicznie.
Dla reszty dodam że problem był w pompie vacum, króciec kręcił sie delikatnie na boki co powodowała zmiany w ciśnieniu.

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
W sumie to chyba też się rozejrzę za sylikonowymi tylko ciekaw jestem jak z dopasowaniem rozmiaru czy sylikonowe w tym samym rozmiarze nie będą za luźne.

Do góry Bottom