• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Adaptacja używki ECU, Opel Corsa B sterownik-Ecu: Motronic ME 1.5.5

buli.31

SuperMechanior
Punktów
140
Miasto
BYDGOSZCZ
Leszek111111 zarejestrowałeś się wczoraj a już zdażyłeś się narazić wszystkim osobą które mają wiedzę na tym forum jak to mówią nie w tą stronę targujesz Leszek111111

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Pewnie powie, że zbyt drogi :D myślę, że tak z pisiąt zł to by dał :D

Leszek111111

Bywalec
Punktów
0
Miasto
Polska Centralna
Jak chcesz zrobić bez sprzętu i talentu to kup sobie zestaw startowy z takiego auta, ale czy to będzie najtańsza opcja...

Wiem, że jest taka opcja, ale chciałbym kupić coś mądrego, może MaxiEcu opel, a może full i chciałbym się czegoś nauczyć. Kiedy ja zaczynałem ponad 50 lat temu, to samochody miały tylko cewkę zapłonową. A teraz czuję się jak dupa. Dałem opla do zakładu i mówię, że moim zdaniem poszło ecu, a gość mówi "ja naprawiam, czy pan ?" I rozebrał pół auta. Postanowiłem rozgryźć diagnostykę elektroniki samochodowej i nie dać sobie rozbierać auta głupom.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
No problem,widzisz na jakim poziomie gość jest z wiedza to lepiej się nic nieodzywac
A można coś przerzucić ze starego ecu do nowego? Eprom albo kość z Flash ? I czy w czytniku kluczyka też siedzi eprom w którym trzeba zmienić zawartość wsadu ?

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Maxiecu to ja akurat mam full. Uwierz mi tym nie zrobisz i przestań pisać głupoty. Daj to komuś kumatemu. Ja do dziś pluje sobie w twarz, ze nie uwarzalem na lekcjach w technikum chociaz mialem 5.

Ostatnia edycja:

Tom_

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
232
Miasto
Szczytno
zaraz ELM327 będzie chciał to zrobić :D

Hary_Portier

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Warszawa
Pan Marek to widzę tutaj taki trochę pajac? Gdzie się da to pisze a pojęcia zero?
Nabijanie postów i lanie wody? Nie ładnie...

Hary_Portier

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Warszawa
Czyli zamiast udzielać rzeczowych i konkretnych odpowiedzi leje Pan wodę bo się nie zna i nabija posty... Fajnie...

Hary_Portier

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Warszawa
Ja się cieszę, bo dopisek Grupa Wsparcia Technicznego... Myślę sobie poważny gość. Sam jestem w pomocy technicznej kilku zagranicznych firm... A tu takie zdziwienie...
Myślałem, że są tu poważni ludzie a nie fantasci...

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Marek nie zaniżaj poziomu GWT i prezentuj coś sobą bo widzę że koleś Hary_portier jest w stanie cię trochę zdeptać jak przeczytałem kilka wątków z jego udziałem(mam tu na myśli jego wiedzę),niewiem skąd ten koleś się urwał ale coś widzę oliwy ma pod czapka,korzystając z okazji Arni widzę odpowiedz na twoje pytania chyba na poprzedniej stronie która udzielil też facet o którym wspomniałem trochę wyzej,przeczytaj.Tj też odpowiedz na wszystko dla autora tematu i na tym to powinno się już zatrzymac bo wszystko zostało wyjaśnione.Ten portier czai widzę bazę jak na swiezaka.

Hary_Portier

SuperMechanior
Punktów
8
Miasto
Warszawa
Bez przesady... Na rynku od dobrych kilku lat. Z doświadczenia mam tak , że od razu wodolejcow zauważam. Lubią żerowac na wiedzy innych a potem robią z siebie Bóg wie jakich fachowców.
Choć by Leszek, Marek, czy gość ze śmiesznym zdjęciem z kolegą w avatarze.
0 sprzętu, brak talętu... Wyrazy współczucia.
Jak nie stać to rower między nogi...

Autoelektronika

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1395
Hary widzę z warszawki jesteś,jest tu na forum gość z tamtych okolic co kuma czacze tylko że coś go ostatnio nie widzę na forum,myślę że znaleźlibyscie wspólny jezyk zawodowy a w kupie siła jak to mówią.
Zapytam grzecznie teraz czy autor wyciągnął jakieś wnioski jak ogarnąć ten samochód bo odpowiedzi padły.

Ostatnia edycja:
Do góry Bottom