• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Akumulatorowy klucz udarowy

Marcelinho93

Bywalec
Punktów
0
Witam Panowie ktoś z was używa jakiegoś klucza akumulatorowego na codzień i może się podzielić informacjami i firma jaka polecacie? Bo jestem przed zakupem takiego klucza tylko co wybrać, będzie używany do dokręcania kół, śrub zawieszenia ogólnie do mechaniki

Backdraft

Początkujący
Punktów
0
Witam. DEWALT model jak poniżej.Używam do odkrecania śrub kół, przy wymianie rozrządu (śruby centralne wału korbowego) dodatkowo połączenia śrubowe w zawieszeniu (wahacze,łączniki,śruby piast,śruby przegubów napędowych) Jeszcze mnie te klucze nie zawiodły.Cena za obydwa z bateriami i ładowarka nie jest mała ale nie żałuję bo nie ma rzeczy dobrych i tanich.Dodatkowo 5 lat gwarancji po rejestracji na stronie producenta

DCF899P2 950Nm
DCF880N

Marcelinho93

Bywalec
Punktów
0
Witam. DEWALT model jak poniżej.Używam do odkrecania śrub kół, przy wymianie rozrządu (śruby centralne wału korbowego) dodatkowo połączenia śrubowe w zawieszeniu (wahacze,łączniki,śruby piast,śruby przegubów napędowych) Jeszcze mnie te klucze nie zawiodły.Cena za obydwa z bateriami i ładowarka nie jest mała ale nie żałuję bo nie ma rzeczy dobrych i tanich.Dodatkowo 5 lat gwarancji po rejestracji na stronie producenta

DCF899P2 950Nm
DCF880N

A jak ten klucz wygląda gabarytowo? Bo też nie chce zbyt dużego i ciężkiego klucza

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Ja mam Milwaukee M18, petarda. Pracuję tym dwa lata i polecam. Żaden pneumat nie miał tyle mocy mimo , że katalogowo miały wyższy moment.

Marcelinho93

Bywalec
Punktów
0
Ja mam Milwaukee M18, petarda. Pracuję tym dwa lata i polecam. Żaden pneumat nie miał tyle mocy mimo , że katalogowo miały wyższy moment.

Możesz mi podać dokładny numer twojego klucza bo nie ukrywając też myślałem o tej firmie.
Bo ja patrzalem po tym modelu M18 FMTIWF12

A co sądzicie o ryobi markietowki?

Ostatnia edycja:

Kamilgti88

Bywalec
Punktów
8
Ja używam ryobi chińczyka za niecalego kafla i daje radę do tego co potrzebuje

Załączniki

• 15471228768828642093251768238909.jpg
    15471228768828642093251768238909.jpg
    1 MB · Wyświetleń: 35

michal1978wlkp

Początkujący
Punktów
1
Miasto
poznan
dewalt jest dobry ale to mocowanie baterii się wyrabia wyciera po 1.5 roku roboty trochę już mocno ta bateria lata -ta gwarancja 5 lat to chyba taki kit. milwakuee jest drogi ale warty zakupu

slaweuszek

Zweryfikowany Mechanik
Porady
4
Punktów
493
Miasto
Gorzów Wielkopolski
Kupiłem Dewalt'a dwa miesiące temu, zarejestowałem na stronie producenta i mam 3 lata gwarancji. Może kiedyś było 5 lat.

Backdraft

Początkujący
Punktów
0
U mnie nie nie ma problemu z ,,wyrabianiem się ,, mocowania baterii :) Nie raz zmieniam baterię i wymieniam ją pomiędzy narzędziami.Denerwuje mnie tylko przełącznik obrotów lewo /prawo bo lubi się przez omyłkę przestawić.Co do 5 lat gwarancji to nie wiem z czego wynika opinia osób że to ściema.Jest na to dowód że się zepsuło w 5 roku użytkowania i nie uznali gwarancji?Przed zakupem oglądałem konkurenta firmy DEWALT czyli MILWAKUEE. Miałem obydwa narzędzia w dłoni .Obydwa PRC .20 V z firmy DEWALT wychodzi chyba na USA. Taka sama moc i parametry więc moim zdaniem po co płacić więcej za to samo.Ale wybór należy do osoby kupującej.Ja osobiście polecam i nie narzekam na mój zestaw DEWALT
Mój zestaw DCF899P2 , DCG405N , DCD791NT ,DCF880N

Osobiście wyznaję pogląd ,,kup raz a dobrze - kupowanie tanio narzędzi specjalistycznych bez renomy to podwójny wydatek,, Mnie nie stać na częste wydawanie pieniędzy na te same narzędzia więc biorę coś pewnego i sprawdzonego.Tutaj nie ma kompromisu dylematu czy klucz oczkowy o rozmiarze 8 za 25 zł czy za 23 zł.Dla mnie ta cena zestawu który posiadam o czymś świadczy i to się potwierdziło w praktyce:)
Mam nadzieję że pomogłem w tej kwestii.Decyzja należy do Ciebie :)

Ostatnia edycja:

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
Korzystam z mmilwakuee, ale z nieorginalną baterią i bez szału, z tym że w porównaniu to tego co wrzucił link Norbert K to niebo a ziemia... Ja osobiście używam do dokręcania bo na odkręcanie to się nie bardzo nadaje bynajmniej ten mój model. A w sumie nie pamiętam nawet jaki mam :p

Backdraft

Początkujący
Punktów
0
A ten jest coś wart?
http://www.graphite.pl/klucz-udarowy-akumulatorowy.html
Mam baterie i ładowarkę do niego więc nie kosztowałoby mnie duzo.
Zobacz parametry pomiędzy tym co podałem i co używam - a tym graphite.To przepaść!!!!!! która nie podlega dyskusji

Kupiłem Dewalt'a dwa miesiące temu, zarejestowałem na stronie producenta i mam 3 lata gwarancji. Może kiedyś było 5 lat.
Ja kupowałem w kwietniu 2017 :) 4 narzędzia i wszystkie na 5 lat.Mogła być wtedy promocja:)

Korzystam z mmilwakuee, ale z nieorginalną baterią i bez szału, z tym że w porównaniu to tego co wrzucił link Norbert K to niebo a ziemia... Ja osobiście używam do dokręcania bo na odkręcanie to się nie bardzo nadaje bynajmniej ten mój model. A w sumie nie pamiętam nawet jaki mam :p
Ja używam do odkręcania z uwagi na kręgosłup po operacji i nie chcę się siłować z przedłużkami i rurami.

Ostatnia edycja:

Corel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
118
Miasto
Świdnica
Mój nie ma mocy w lewą strone. Za to mam konkretnego pneumata i odkręca :D

pcemo

Gaduła
Punktów
2
Miasto
dolnośląskie
Ja polecam ryobi tylko musi być duza bateria, wiadomo z Milwaukee sie nie równa, ale i cena jest inna.

Marcelinho93

Bywalec
Punktów
0
Prawdopodobnie padnie na
DeWalt DCF899P2
Chyba że znajdę coś trochę mniejszego gabarytowo i o podobnych parametrach

Backdraft

Początkujący
Punktów
0
W tych parametrach mniejszego nic nie znajdziesz.Wiem co mówię bo dużooooo szukałem przed zakupem mojego zestawu

markopost

Początkujący
Punktów
0
ja u siebie mam klucz udarowy Ryobi, ogólnie mam ich kilka sprzętów są dobrze wykonane i jak na jakość wykonania nawet nie takie drogie a dobrze się nimi pracuje, mają dobrą moc i akurat ten klucz radzi sobie ze wszystkim rzeczami mechanicznymi

Do góry Bottom