• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Akumulatorowy klucz udarowy

Marcelinho93

Bywalec
Punktów
0
Jednak decyzja padła na MILWAUKEE KLUCZ UDAROWY M18 FMTIWF12-502x zobaczymy co będzie wart

Megaszrot

SuperMechanior
Punktów
26
Miasto
Warszawa
Nie może nic napisać bo ... fizycznie niczego nie kupił a tym bardziej nie używa. Jest pustakiem zachwalającym i zachęcającym na zlecenie konkretną rzecz. Tym bardziej, że teraz pewnie namawia i zachęca do zakupu produktu konkurencji :-D .

Przemyslaw.kunca

Początkujący
Punktów
3
Od niedawna mam milwaukee ale 1900nm. Jeszcze się nie zdarzyło żeby jakiejś śruby nie odkręcił. Do kompletu pewnie za jakiś czas dokupię jeszcze jakiś mniejszy klucz, bo ten to już trochę duży jest. A jak z trwałością, to będę mógł powiedzieć najwcześniej za rok :)

wilkuw

Początkujący
Punktów
0
Mam dłuższą chwilę i dokupuje już tylko Milwaukee na teraz klucz 300 klucz 600 oba zgrabne małe ale nieraz brakuje mocy . Klucz duży 1300 czy 1400 i chodzą ok . Wkrętarki mocna koło 90 nm i zwykła 60 i też klasa. Baterie żywotne choć w 2 zmieniałem obudowy. Latarki m18 ll nie do ubicia. Baterie lądują się szybko i długo trzymają 5ah. Mam też lisi ogon i działa. Szlifierka była ale komuś się spodobała. Z wad.. jedna nowa wkrętarka padła w 1szym dniu !! Naprawili i chodzi do dziś. W 1 kluczu przycinał się przycisk kierunku obrotów. 2 razy serwis go czyścił bezskutecznie aż wreszcie wymienili. Ogólnie serwis marny, psujący opinie o samym sprzecie

Punktów
0
no ja mam warsztat samochodowy taki wiecie przy domu, nie jakiś autoryzowany czy coś i używam u siebie klucza udarowego aeg z silnikiem 18v i teraz w sezonie przy zmianie kół itd. dział bez zarzutu, oczywiście czasami zdarzy strasznie zapieczona śruba, jak ktoś kół 3 lata nie wymieniał i z tym po siłowaniu się nie jakimś ogromnym ale jednak, też sobie radził. Akumulatory aeg też ma dobre, nie psują się po paru naładowaniach no i nie oszukujmy się, cena też jest spoko

selim

SuperMechanior
Punktów
297
Miasto
Sląsk
kolejny ryobi .......poszedł won w hasiok
Bije się z myślami
Kupić kolejny za 400zl ?
Czy dołożyć milwauke ? Czyli 5 ryobi które wytrzymują max 2 lata

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
376
Mój Yato wytrzymał rok i stracił moc ( ale był męczony bez przerwy, kilka razy zaczął dymić, ostatnio odkręcając resory w transicie tak się biedny nagrzał, że ciężko go trzymać w ręku było), poszedłem do znajomych robiących rozruszniki, poszły nowe szczotki i znowu żyje

Mattii

SuperMechanior
Punktów
213
Miasto
Maszewo
Ja nie amator, ale mam taki na stanie i nawet mniejszy...

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Pany, zużywa ktoś takiego ?
Daje radę przy amatorskim kręceniu ?
https://allegro.pl/oferta/akumulato...fa5dd6bb023427743f77ee2f01bb84454c4701b8c0118
Ten Yato widzę że ma 300 nm i akumulatory 2.0ah, ja mam Milwaukee M18 starego typu podobno 610nm i do tego dokupiłem akumulatory 2.0ah podobne do tych Yato, dziś przeszedł chrzest bojowy, kolega wymienił przy jego użyciu sprężynę w przednim mcpersonie w oplu omega, ja jeszcze wcześniej wymieniłem dwa koła w audi i akumulator poległ, myślę że 300nm to jest taka zabawka

WOODOO

SuperMechanior
Porady
2
Punktów
3075
Ten Yato widzę że ma 300 nm i akumulatory 2.0ah, ja mam Milwaukee M18 starego typu podobno 610nm i do tego dokupiłem akumulatory 2.0ah podobne do tych Yato, dziś przeszedł chrzest bojowy, kolega wymienił przy jego użyciu sprężynę w przednim mcpersonie w oplu omega, ja jeszcze wcześniej wymieniłem dwa koła w audi i akumulator poległ, myślę że 300nm to jest taka zabawka
Nie miałem w ręku, więc pytam się tych co mieli...:)
W przyszłym tygodniu jakoś mam wpaść do znajomego (nie mechanik- dlatego jego opinii nie brałem pod uwagę), co ma takiego i mam popróbować co to warte...:)
Jak napisałem wcześniej, nie ma to być sprzęt do warsztatu - nie ta półka- tylko do domu, więc sprzęt amatorski i tylko w tej skali to oceniam...:)
Ja wiem, że zaraz będą komentarze, że kup za 10 tysi itp.:)

XMARIO

SuperMechanior
Punktów
6805
Miasto
Mazowieckie
nieuzywany nie będzie ładowany a jak przyjdzie co do czego to się skończy na ładowaniu a robotę zrobisz ręcznie.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Nie miałem w ręku, więc pytam się tych co mieli...:)
W przyszłym tygodniu jakoś mam wpaść do znajomego (nie mechanik- dlatego jego opinii nie brałem pod uwagę), co ma takiego i mam popróbować co to warte...:)
Jak napisałem wcześniej, nie ma to być sprzęt do warsztatu - nie ta półka- tylko do domu, więc sprzęt amatorski i tylko w tej skali to oceniam...:)
Ja wiem, że zaraz będą komentarze, że kup za 10 tysi itp.:)
Wolałbym kupić choćby to: https://allegro.pl/oferta/klucz-uda...9778?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Nawet jeśli taki klucz byłby popsuty to bym kupił i naprawił bo to napewno ma moc i wytrzymuje lata bez utraty mocy

marpikk

Początkujący
Punktów
0
ja szukam opinii o AEG BSS 18C 12Z Li 402C, warty zakupu? Stary klucz nie ma się za dobrze, wkrótce będzie wymagał wymiany i chciałbym kupić już coś porządniejszego. Budzet na zakup takiego sprzetu mam koło 1400 zł z akumulatorem a najchętniej dwoma

Regaciarz

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
376
Co do tego Yato 300 nm to zastąpił mi pneumata, sprężarkę nabijam raz na dwa tygodnie do upartych śrub a tak to elektryk. Yato wytrzymał rok bezawaryjnej pracy, ale był katowany, spaliłem szczotki, doszlifowałem z rozrusznika, przylutowałem i dalej lata. Teraz dostałem rooks niby 350nm, ale Yato jest minimalnie mocniejszy.
Yato potrzebowało dobrego tygodnia żeby się rozchodzić, po wyjęciu z walizki bym oddał gdyby nie to, że dostałem od przedstawiciela, po tygodniu szczerze polecałem

Do góry Bottom