• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Nie znam sie na tych waszych słówkach źle przeczytałem:banghead:

Mistrzowie internetu potrzebuje górną osłonę rozrządu gość przyjechał bez, będę jutro robić, zaraz coś w padnie nie mogę tak oddać, nie będzie winnego. Seat Exeo 2.0TDI Common rail 2012

Bingo
http://allegro.pl/bt-audi-vw-seat-oslona-rozrzadu-paska-03l109107e-i7116510257.html

Z przed chwili: Dzwoni klient, który 15 minut temu odebrał Mazde 3 po wymianie sworznia, że pojechał na zakupy, wrócił do auta i już nie może odpalić. Mówię uprzejmie, że nie wiem gdzie jest przyczyna ale na pewno ja przy naprawie zawieszenia niczego nie zepsułem. Pan jakby mało przekonany ale przyjął moją wersję i się rozłączył. Po 10 minutach dzwoni szczęśliwy, że zapomniał, że trzeba sprzęgło wcisnąć aby odpalić...

Moja teściowa pyta się mnie po pół roku jazdy, co to jest z rana ta niebieska żaglówka na desce w Yarisie. Można

Załączniki

• seat.jpg
    seat.jpg
    140,1 KB · Wyświetleń: 99
  • seat 1.jpg
    seat 1.jpg
    124 KB · Wyświetleń: 98
  • seat 2.jpg
    seat 2.jpg
    126,4 KB · Wyświetleń: 97
Ostatnia edycja:

voodo

SuperMechanior
Punktów
201
Jeżeli masz blisko aso to zajedź najpierw tam bo cena za ten nr osłony to niecałe 80zł.
EDIT.
Jednak według etki wystepuje tylko nr 03P109107 który kosztuje ok 95zł

Ostatnia edycja:

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Mam dwa zadzwonię jutro Zasadę i Szewczyka.
Znalazłem, ale z przesyłką wyjdzie na to samo i dłużej trzeba czekać Podziękował.

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Może nie jakiś dziwny przypadek dla nie których ale może kiedyś komuś się przyda, moim przypadkiem była Vectra C któregoś razu panowałem sprzęgło człowiek zadowolony poskładane a tu bach prąd jest wszystko się świeci a nie kręci co się okazało nie była dociśnięta kostka od wspomagania i samochód nawet nie kręcił, ale strasznie mnie to zainteresowało i okazało się że vectra C ma powiązanie lini CAN ze sterownikiem ABS i wspomaganiem i jeżeli nie będzie połączenia z ABS bądź wspomaganiem i nie zakręci i z kompem też się nie połączy.
Pozdrawiam !

Jest przy maglu witamy w klubie, też bym się motał tylko dzwonie do gościa czy nie ma odcinki na rozrusznik, poruszaj pan kostką bo jest nie styk.

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Cdti bez mocy przyjechało, już 3 mechaników szukało. Ostatni stwierdził że to pewnie turbina, skierował gościa do nas. No i co my tutaj mamy. Serwisowany, miesiąc wstecz wszystkie filtry i olej. Facet na weekend zostawił auto w garażu, w poniedziałek przestało ciągnąć. Błędów brak. Szukali mechanicy, sprawdzali zaworki, sterowanie geometrią, podkładali przepływkę, odkrecali kata. W końcu ktoś stwierdził turbinę, przejachaliśmy się, faktycznie, nie jedzie. Ale zachowanie tak jakby nie dostawał powietrza, a dobra sprawdzimy filtr powietrza, może ktoś jednak go nie wymienił i go zassało. Zdjąłem tą górną pokrywę filtra no i jest nówka sztuka. No ale coś tak mnie ruszyło, a wezmę go wyjmę z obudowy, chociaż wydmucham jak i tak otworzyłem. Wyciągam filtr, a tu proszę bardzo cała dolna komora filtra łącznie z rurą dolotową wypełniona po brzegi orzechami laskowymi :D lekkie zdziwienie, ale przy tym brecht bo wystarczyło jedynie wysypać orzeszki do pojemnika, a auto od razu odzyskało moc. Dzwonomy do gościa pytamy się czy nie trzyma orzechów w garażu. No i chyba nikogo nie zdziwi że ma. A teraz dodatkowo dowiedział się że ma dodatkowego lokatora, który też w jego aucie zrobił sobie spiżarnie :D

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Miałem tak w busie T4 tylko włoskie, nic się nie zdziało rutynowa wym. filtra, suche jak pieprz zjedliśmy dobre były. Taki prezent od klienta.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja kiedyś w peugeot 106 wymieniałem nagrzewnice i w kanale do nawiewow zwłoki myszy znalazłem....

remexon

Początkujący
Punktów
0
Kia cee' d, gość mówi że mu strasznie z klimy wali, szyby parują, słabo dmucha. Po sprawdzeniu okazało się, filtr pyłkowy wygląda jak bogato zastawiony stół. Na tym stole karma dla psa i inne cuda 20170523_123715.jpg

RAVEN1906

Gaduła
Punktów
33
Miasto
Śląsk
I poszło z rana;
A u tego i tego to mi błotnik pomaluj, wahacz i linki ręcznego wymienia za 200zl...

Arnie67

SuperMechanior
Punktów
55
Miasto
Świdnica
Dobry wieczór, sprawa wygląda tak, znowu Q7 ale tym razem V8 4.2TDI, przywiózł klient takiego chłopka roztopka. Zapchane PDF -y oba. Zdemontowałem wraz z katalizatorami no łatwo nie było. Wypalać zaczął benzyną, potem zaś płukał mydłem i karcher, moim zdaniem to głupiego robota ale we Wrocku im tak nakazali. Mają rację? Ja to do kupy poskładam tyle, że obawiam się ponownego demontażu. Co sądzicie? Dzięki. A.

turbokrzychu

SuperMechanior
Punktów
112
Ja już praktykowałem wszystkie możliwe płyny bo mam znajomych którzy pracują w wytwórni środków czyszczących. Najlepiej do czyszczenia dpf zdał się koncentrat do czyszczenia kominków, ale pomaga na krótką chwilę lub w ogóle. Niestety nie ma chyba nic sprawdzonego jeżeli chodzi o czyszczenie. Ale mam w okolicy ludzi którzy reklamują się "regeneracją dpf". Polega ona na wywierceniu w dpf kilku otworów na wylot :D Wspaniała regeneracja :D

Do góry Bottom