• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Panowie jestem tu nowy, moja historia z mechaniką dopiero się zaczyna. Mam pewne wątpliwości czy ta nakrętka łożyska została odpowiednio zabezpieczona. Może chewtne ze dwa punkty będzie pewniej. Proszę o podpowiedzi fachowców.

Jeszcze było na hama dokręcone Brawo Ty Brawo Ja 20180126_115645.jpg

Załączniki

• 20180126_115645.jpg
    20180126_115645.jpg
    711,9 KB · Wyświetleń: 19

robercik1974

SuperMechanior
Punktów
81
u siebie to dawalem gwozdzie ale u klienta nigdy bo i tak on buli za wszystko hihi

pewnie juz lozyska były zagotowane jak na chama zakrecone

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Jo jo miałem raz taki przypadek tylko przód polonez daaaawno było. Zespawało się ze zwrotnicą, tak stanęło na dębowo że gościa ściągnęło do rowu, przyjechał na lawecie na hamulce, a to nie było to.

hiwat

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
293
Miasto
Tarnów
Panowie jestem tu nowy, moja historia z mechaniką dopiero się zaczyna. Mam pewne wątpliwości czy ta nakrętka łożyska została odpowiednio zabezpieczona. Może chewtne ze dwa punkty będzie pewniej. Proszę o podpowiedzi fachowców.

Jeszcze było na hama dokręcone Brawo Ty Brawo Ja Wyświetl załącznik 19901

napewno robiło to dwóch mechaników naraz ;)

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Nie jestem pewien czy fachowo się wyraziłeś. Trzeba się spytać fachowca od spawania z uprawnieniami, on nam wyjaśni grubość materiału i A jakiego powinni użyć do pospawania tego. Przecież ten element nie jest taki drogi, po co tak rzeźbić.

Na jakiej 2-ce... na 1-ce ci pełny przetop zrobię! Jakie rozgrzanie materiału przy tych grubościach człowieku?? Tłumik to 1,5mm blachy więc taki szpec od tłumików powinien wiedzieć, że na każdy 1mm blachy stalowej przypada 40A prądu spawania... Tłumiki spawam na 40A do 80A max migomatem. Jak jest robota z wyższej półki czyli nierdzewka to lecę TIGiem ale amperaż inny bo stal austeniczna wymaga nieco innych nastaw niż zwykła St3S... Te spawy ze zdjęcia to robione migiem bez gazu, albo z drutem samoosłonowym bez umiejętności spawalniczych. To jest jedna wielka kupa i kompromitacja. Nie raz spawam wydechy używając lusterka bo dojście jest chu***we i nie miałem jeszcze reklamacji.

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Widziałem kiedyś osobiście tłumik naprawiony za pomocą owijki z poszycia wiadra ocynkowanego i kilku metrów drutu... :D

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
Tu jest profeska, bo spawy widzę. Tam było owinięte drutem :D

Do góry Bottom