mechanik.k
Zweryfikowany Mechanik

Pytanie trochę nie na miejscu, ale tak. To jest pierścień. A właściwie to część pierścienia zgarniającego olejto piercień leży ?

Pytanie trochę nie na miejscu, ale tak. To jest pierścień. A właściwie to część pierścienia zgarniającego olej![]()

Panowie jestem tu nowy, moja historia z mechaniką dopiero się zaczyna. Mam pewne wątpliwości czy ta nakrętka łożyska została odpowiednio zabezpieczona. Może chewtne ze dwa punkty będzie pewniej. Proszę o podpowiedzi fachowców.
Jeszcze było na hama dokręcone Brawo Ty Brawo Ja Wyświetl załącznik 19901

Na jakiej 2-ce... na 1-ce ci pełny przetop zrobię! Jakie rozgrzanie materiału przy tych grubościach człowieku?? Tłumik to 1,5mm blachy więc taki szpec od tłumików powinien wiedzieć, że na każdy 1mm blachy stalowej przypada 40A prądu spawania... Tłumiki spawam na 40A do 80A max migomatem. Jak jest robota z wyższej półki czyli nierdzewka to lecę TIGiem ale amperaż inny bo stal austeniczna wymaga nieco innych nastaw niż zwykła St3S... Te spawy ze zdjęcia to robione migiem bez gazu, albo z drutem samoosłonowym bez umiejętności spawalniczych. To jest jedna wielka kupa i kompromitacja. Nie raz spawam wydechy używając lusterka bo dojście jest chu***we i nie miałem jeszcze reklamacji.