• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

szachu41

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
728
Miasto
Ząbki
www.mechanikazabki.com.pl
czasami uwazam,z e mechanik powinien miec mozliwosc (obowiazek) zatrzymania dowodu rejestracyjnego i wrzucenia danych samochodu do jakiejs bazy - o ile w ogole nie oddania samochodu wlascicielowi w takim stanie.... :(
Ale masz taką możliwość. Tak samo jak nietrzezwemu wydania kluczyków. Jak zadzwoni po policję to jeszcze jemu się oberwie.
Gorzej jak tego nie zrobisz A on wypadek spowoduje. Wtedy masz nieprzyjemności bo to nie ostrzegles

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Dostałem kiedyś negatywa na necie, gościu twierdził że chce go naciągnąć. Ubytki płynu hamulcowego, proszę tylko dolać, a ja mu mówię trzeba sprawdzić dlaczego ubywa on nie i swoje. Stary dziad co mu tu gnój się będzie mądrzył, on wie lepiej.

leeroy15

SuperMechanior
Punktów
426
Miasto
Ostrowiec
....telefon...
A. Halo.
B. Dzień dobry..
A. Dobry.
B. Dodzwoniłam się do warsztatu?
A. Tak.
B. Mam do przyspawania belkę.
A. Jaką belkę?
B. No z tyłu belkę...
A. Jaki samochód?
B. Renault Scenic...
A. Chodzi o belkę zawieszenia?
B. Tak, tak...
A. Nie!
B . Ale jak to nie?
A. Bo NIE!

Niech te SKP w końcu zrobią porządek z tymi gruzami i gównojadami. Dostali 500+, pokupowali gruzów za 2k i łatają teraz to gówno na różne sposoby... Ja odmawiam roboty ale jakiś Janusz ogarnie to taśmą klejącą i gównojad spowoduje wypadek zabijając np dzieci na poboczu.... Tępić dziadostwo.
PS.
Dziwnym trafem kilka dni temu również zawitał u mnie "reno" z końcówki XX wieku, na naprawę tłumika... Niestety nie dałem rady podnieść samochodu na podnośniku bo łapa wpadła w miejscu nóg Flinstona :D .... Dodatkowo obecności progów nie stwierdzono...

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
U nas mówimy Absolutny Brak Progu :D

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
No to PYK. Dobrze, ze to nie moja robota ino to holowalem

Załączniki

• P_20180417_170656.jpg
    P_20180417_170656.jpg
    1,3 MB · Wyświetleń: 139

mar.wo

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
255
Miasto
Racibórz
obdstarpolska.com
Mnie dziś zadziwiła skoda Fabia z silnikiem 1.4 8 zaworów na łańcuchu. Autko na gazie, 400 000 km na liczniku. Regulacja zaworów. Sprawdzamy- brak luzów na zaworach, no, to regulacja. Reguluję luz na cylindrze 1, przechodzę do kolejnego wg zapłonu i tak do końca. Kontrola na 1 i co? Brak luzów na obu ( wyd i ssa). Poprawka, znowu pomiar i znowu brak wymaganego luz. No to jeszcze raz i uzyskaliśmy luz na zaworze wydechowym a na ssącym lipa. Robisz luz, skręcasz śrubkę obracasz wałkiem i luz zginął. Tak na zaworach ssących na trzech cylindrach i na dwóch wydechowych. Dlaczego? ( domyślam się, ze wypalone zawory/ gniazda)

Do góry Bottom