• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

misiek1394

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
389
Miasto
K-K
Tam wstępnie regulujesz zawory tylko , bo to na hydraulice jest hehe. Nie pamietam juz procedury [ale wystarczy śrubokręt i klucz plaski]

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Hehe. 2 km przez las na miejscowke. Każdy ma 2x wino leśny dzban. I tak juz od x lat

Załączniki

• P_20180418_203415.jpg
    P_20180418_203415.jpg
    997,5 KB · Wyświetleń: 124

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Mnie dziś zadziwiła skoda Fabia z silnikiem 1.4 8 zaworów na łańcuchu.
Podobnie było w ostatnich Polonezach też dołożyli hydrauliczne popychacze. Wykręcałem aż pojawił się luz potem ok 2 obroty wykręcałem, wydaje się że powinny być podparte zawory, ale nie są bo szklanka siada. I nie było potrzeby ponownej regulacji, chyba że przy robocie głowicy. Nie trzeba nic odczekać jak opisują jeśli wciśnięmy z nich olej. Z mojej autopsji nie wyciskam szklanek, czasami pochodzi na trzech ale za chwilę wskoczy ciśnienie. Nawet jak jest poparty to nie aż tyle żeby tłok spotkał zawór.
Jak ze wszystkim, teoria mija się praktyką. W knidze piszą weź odpowiedni klucz i odkręć, jak nie można spryskać odrdzewiaczem, a wiemy że nie zawsze tak się da.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
WP_20180414_14_06_47_Pro.jpg
11 miesięcy. Toyota Rav4 II 2.0 d4d. Auto użytkowane przez normalnych ludzi - nigdy w terenie.

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Walić toyotę bo w ori aisin siedzi. Ale zeby sachsa tak ścięło?

Jarzi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
2066
Miasto
Kaczory
Ja od listopada z NRF i nie odpuszczę. Tego Sachsa niech spróbują odrzucić to zobaczą co to jest wytrwałość.

toomii76

toomi
Punktów
6886
Miasto
turek
www.takniewiele.pl
mi o dziwo, reklamacja luka dwumas + komplet sprzęgła, przeszła bez problemu. niecałe 2 tyg i zwrot kasy. oczywiście bez kosztów. ale klient spoko i sam zapłacił za ponowną robotę, choć nie chciałem przyjąć, to się uparł :)

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
To się ciesz, nie bądź frajer tylko bierz kasę, przecież to nie twoja wina. Niedługo będziemy cały czas robili za darmo.
Koła pasowe Ina broń boże, tak mówią w sklepie u mnie na szczęście jedna reklamacja. Kumpel założył amorki Kayaba po wyjeździe z warsztatu już stukały na sztycy także w sklepie odradzają. Z Valeo nie miałem skuchy, za to uszczelniacz Corteco :( Ostatnio klocki Trw ale gość je zfajczył gdzieś na autostradzie, zakreklamowałem je, chyba się nie uda, nie mam pojęcia co on z nimi robił.
Jak tak dalej pójdzie to klient sam będzie kupował graty, niech on się buja, a nie wiecznie dupą świecić.

Ostatnia edycja:

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
To się ciesz, nie bądź frajer tylko bierz kasę, przecież to nie twoja wina. Niedługo będziemy cały czas robili za darmo.
Koła pasowe Ina broń boże, tak mówią w sklepie u mnie na szczęście jedna reklamacja. Kumpel założył amorki Kayaba po wyjeździe z warsztatu już stukały na sztycy także w sklepie odradzają. Z Valeo nie miałem suchy, za to uszczelniacz Corteco :( Ostatnio klocki Trw ale gość je zfajczył gdzieś na autostradzie, zakreklamowałem je, chyba się nie uda, nie mam pojęcia co on z nimi robił.
Jak tak dalej pójdzie to klient sam będzie kupował graty, niech on się buja, a nie wiecznie dupą świecić.

powiem szczerze , nie wiem skad bierzecie towar , albo co sie dzieje z autem odrazu po wydaniu klientowi , ale nigdy nie mialem ... odpukac ... takiej sytuacji

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
Podobno są trzy miesiące rękojmi na wykonaną prace, jeśli wada wyjdzie po, wtedy klijent płaci za ponowny montaż. Nie można odpowiadać za część przez cały okres gwarancji bo się robi chore. Ale towar niby zakupiony jest przez warsztat.
powiem szczerze , nie wiem skad bierzecie towar , albo co sie dzieje z autem odrazu po wydaniu klientowi , ale nigdy nie mialem ... odpukac ... takiej sytuacji
Może za mało kupujesz dlatego, nie zdarza się to codziennie ale robi się coraz częściej

gtszudi

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
986
Miasto
Pruszcz Gdański
kupuje w IC , IT , AP , Gordon od 8 lat , i to kwoty po 15 - 30 kola miesiecznie w poprzedniej firmie gdzie pracowalem , teraz na swoim od 4 miechow mniejsze obroty , ale bez wpady

Załączniki

• ic.jpg
    ic.jpg
    314,9 KB · Wyświetleń: 77

krispar

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
140
Miasto
Warszawa
www.czerwinska12.pl
17 lat na swoim wcześniej po ludziach obroty ok 15 koła i jak 5 lat temu miałem 2-3 w roku tak teraz od stycznia chyba z 6 nie liczyłem dokładnie, a mamy kwiecień. I już pisałem renomowane firmy spadają na psy.
Myślisz że ten Castrol co kupujesz to oryginał ;)

wyderka

SuperMechanior
Punktów
-77
zalałem ostatni do 2.0 tdi cr
silnik jak by ciszej pracował, zobaczymy czy będzie ubywać

Do góry Bottom