misiek1394
Zweryfikowany Mechanik
Tam wstępnie regulujesz zawory tylko , bo to na hydraulice jest hehe. Nie pamietam juz procedury [ale wystarczy śrubokręt i klucz plaski]
Podobnie było w ostatnich Polonezach też dołożyli hydrauliczne popychacze. Wykręcałem aż pojawił się luz potem ok 2 obroty wykręcałem, wydaje się że powinny być podparte zawory, ale nie są bo szklanka siada. I nie było potrzeby ponownej regulacji, chyba że przy robocie głowicy. Nie trzeba nic odczekać jak opisują jeśli wciśnięmy z nich olej. Z mojej autopsji nie wyciskam szklanek, czasami pochodzi na trzech ale za chwilę wskoczy ciśnienie. Nawet jak jest poparty to nie aż tyle żeby tłok spotkał zawór.Mnie dziś zadziwiła skoda Fabia z silnikiem 1.4 8 zaworów na łańcuchu.

Ostatnio klocki Trw ale gość je zfajczył gdzieś na autostradzie, zakreklamowałem je, chyba się nie uda, nie mam pojęcia co on z nimi robił.To się ciesz, nie bądź frajer tylko bierz kasę, przecież to nie twoja wina. Niedługo będziemy cały czas robili za darmo.
Koła pasowe Ina broń boże, tak mówią w sklepie u mnie na szczęście jedna reklamacja. Kumpel założył amorki Kayaba po wyjeździe z warsztatu już stukały na sztycy także w sklepie odradzają. Z Valeo nie miałem suchy, za to uszczelniacz CortecoOstatnio klocki Trw ale gość je zfajczył gdzieś na autostradzie, zakreklamowałem je, chyba się nie uda, nie mam pojęcia co on z nimi robił.
Jak tak dalej pójdzie to klient sam będzie kupował graty, niech on się buja, a nie wiecznie dupą świecić.
Może za mało kupujesz dlatego, nie zdarza się to codziennie ale robi się coraz częściejpowiem szczerze , nie wiem skad bierzecie towar , albo co sie dzieje z autem odrazu po wydaniu klientowi , ale nigdy nie mialem ... odpukac ... takiej sytuacji

zalałem ostatni do 2.0 tdi cr
silnik jak by ciszej pracował, zobaczymy czy będzie ubywać
- dlatego od 10 lat go stosuje