toomii76
toomi
Na jutro mam. Oby było tak samomnie dziś zdziwiły hamulce w Mk3.
dzisiaj Merive męczyłem, miało być miło a było jak zawsze...Na jutro mam. Oby było tak samomnie dziś zdziwiły hamulce w Mk3.
dzisiaj Merive męczyłem, miało być miło a było jak zawsze...
a to ten wynalazek co jarzmo jest razem ze zwrotnicą.Tam jest gwint 9, przewierca się 9 gwintuje na 10, prowadnicę tokarz mi robi na 10 i śmiga nie trza zwrotnicy wymieniać !!!U mnie od trzech dni stoi polo czeka na zwrotnicę, szybka robota tarcze klocki, szkoda, że ktoś przede mną albo krzywo wkręcił prowadnicę albo zdecydowanie za mocno bo z gwintem poszłaa to ten wynalazek co jarzmo jest razem ze zwrotnicą.
Zazwyczaj też nie rzeźbię, ale są sytuacje kiedy można niewielką zmianą uniknąć 2 godzin pracy. Ale każdy robi tak jak mu dobrze i klientowi jak pasuje.Zwrotnica w Gordonie 160 plus łożysko, klient płaci a ja nie lubię nic kombinować przy hamulcach u klientów, wiem, że by działało, ale jeśli cokolwiek by się stało to wolę mieć czyste sumienie i niech będzie zrobione na oryginał.
Wiem, że to mała ingerencja z m9 na m10, ale swoje już z klientami przechodziłem i dziękuję, jak ktoś chce tanio to może używane kupić
Sa zestyawy naprawcze. Rozwiercasz i wprasowywujesz tulejke z gwintem.U mnie od trzech dni stoi polo czeka na zwrotnicę, szybka robota tarcze klocki, szkoda, że ktoś przede mną albo krzywo wkręcił prowadnicę albo zdecydowanie za mocno bo z gwintem poszłaa to ten wynalazek co jarzmo jest razem ze zwrotnicą.
To też ciekawa sprawa bo odlew ciężko gwintować, może lepiej coś wcisnąć w dziuręSa zestyawy naprawcze. Rozwiercasz i wprasowywujesz tulejke z gwintem.
https://www.ebay.co.uk/p/1244861094...gDRH3oucCahw1h19snVQV689ou48NNDxoC0TwQAvD_BwE
https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawy-gwintow-zaciskow-hamulca-m12x1-50-8483674244
Dokładnie Tulejka ma kołnierz i frezy.Wprasujesz/wbijesz od srodka i ic tego nie ruszy. Tulejki sa z nierdzewki. Zuzyłem juz chyba ze 6 takich kompletow przez ostatnie 10 lat. Helicoil uzywam to tylnuch zaciskow jak nie mam miejsa na te tulejkiTo też ciekawa sprawa bo odlew ciężko gwintować, może lepiej coś wcisnąć w dziurę
Dodał jeszcze że wczoraj na ryby przez to nie pojechał.