• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
gościu trochę widły z igły robi. poszczególne części turbiny można przecież obracać względem siebie. jeszcze chyba nie zdążyło mi się turbo po regeneracji którego nie trzeba było poluzować i ustawić pod "wąże"
Ja go rozumiem, nie wiadomo co za gamoń to składał, nie wiadomo co się kryje w środku, zaraz będzie na mechaników że zjebali jak wróci za 100 km

nanab

SuperMechanior
Punktów
479
Miasto
Bydgoszcz
W różnych samochodach nawet do tego samego silnika może być różne ustawienie. Jak byś mu podał koło żeby założył na szpilki by mówił że nie pasuje, bo trzeba obrócić żeby trafić :D

MIKUr1

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
618
Miasto
Okolice Krakowa
Ja tam uważam, że gość ma rację i tak poskładane turbo to jest dla mnie lipa jak ch*j. Zaczniesz przestawiać i ruszać, to jak będzie z nim jakiś problem, to powiedzą, że gwarancji nie uznają, bo grzebałeś. Już nie wspomnę o tym, że nawet nie jest poskręcana jak trzeba. Wymieniałem masę turbosprężarek w przeróżnych wozach i NIGDY czegoś takiego nie widziałem po regeneracji. Nie wiem gdzie Wy te turbawki robicie, że sobie jeszcze potem musicie muszle ustawiać.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ja tam uważam, że gość ma rację i tak poskładane turbo to jest dla mnie lipa jak ch*j. Zaczniesz przestawiać i ruszać, to jak będzie z nim jakiś problem, to powiedzą, że gwarancji nie uznają, bo grzebałeś. Już nie wspomnę o tym, że nawet nie jest poskręcana jak trzeba. Wymieniałem masę turbosprężarek w przeróżnych wozach i NIGDY czegoś takiego nie widziałem po regeneracji. Nie wiem gdzie Wy te turbawki robicie, że sobie jeszcze potem musicie muszle ustawiać.
Było tanio
Automatyczne połączenie postów:

Albo inaczej, naprawa była warta tych pieniędzy

synek03

Początkujący
Punktów
4

Chcesz szybko i tanio? Nie będzie dobrze.
Chcesz dobrze i szybko? Nie będzie tanio.
Chcesz tanio i dobrze? Nie będzie szybko.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Ktoś wie jak się nazywa gaz który wylatuje z nagrzewnicy po wlaniu do niej sody kaustycznej? IMG_20221103_171751.jpg

Bartek4x4

Zweryfikowany Mechanik
Porady
2
Punktów
1880
Miasto
Koszęcin
Przychodzi dzisiaj gość. Mówi, że ma okazję kupić VW ale nie ma kompresji na dwóch cylindrach. Ile naprawa
Mówię mu, że jak zawory to majster weźmie od 500 zł.
Ten mi przerywa i mówi a to fajnie to w tysiącu się zmieszczę.
To ja mu dowidzenia

Fryderiq

SuperMechanior
Punktów
260
Miasto
.
Zobacz ile kosztują dzisiaj te trupy... Passat B6 2.0TDI 2005 z zatartym piecem po 8-10 tys zł.
Ze ludziom wgl. chce się to jeszcze naprawiać- albo inaczej, że ktoś to wgl kupuje w takich cenach w jakich to stoi :)

diagnostawawa

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
235
Miasto
Xxx
gościu trochę widły z igły robi. poszczególne części turbiny można przecież obracać względem siebie. jeszcze chyba nie zdążyło mi się turbo po regeneracji którego nie trzeba było poluzować i ustawić pod "wąże"
Nigdy nie musiałem poprawiać turbiny :eek: współczuję takich podwykonawców.

Vicia

Zweryfikowany Mechanik
Porady
1
Punktów
1102
Miasto
...Seksu i biznesu...
Dzisiaj czy vag czy Korea czy renata kosztują furę siana, chyba wkrótce samochody faktycznie staną się dobrem dla zamożnych.
Poczekaj ...jeszcze jak ropa za litr skoczy powyżej 10zł to będzie tak jak mówisz...
A przyjdą jeszcze takie czasy że w łośkach będziemy łatać kichy , fetować kety , i pedały smarować.
A co lepsze ...że jeszcze to skurkowańce opodatkują i OC będziemy też płacić

Do góry Bottom