• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Diagnosta który się pod tym podpisze powinien zagrać w rosyjską ruletkę .....
....tylko z jedną pustą komorą w magazynku.

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Diagnosta który się pod tym podpisze powinien zagrać w rosyjską ruletkę .....
....tylko z jedną pustą komorą w magazynku.
kolega diagnosta kiedyś powiedział do mnie - opony to jest h... wystarczy po przeglądzie popsikać śruby kół wd40 i popuścić i dokręcić po jednej ze śrub w kołach tak żeby diagnosta mógł powiedzieć że na przeglądzie były koła OK ;) ot taka metoda

arni_poznań

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
3343
Miasto
PZ
Metoda odnośnie czego ?
Odnośnie sytuacji w której do diagnosty zesrała by się policja lub TDT, diagnosta jest kryty bo przecież właściciel pojazdu popsikał szpilki wd40 i odkręcał śruby aby wymienić dobre opony które były założone na czas przeglądu technicznego na te łyse ;) ucz się póki żyję bo wieczny nie będę

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
Typowe polskie .... ciagle sie zastanawiam czy to bieda czy glupota ...
Arni .... a to tak w poznanskim a w krakowskim ?

Ostatnia edycja:

samspec13

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
646
Miasto
europolonia
Przeczytaj tytul a zorietujesz sie ze nie.
Temat jest o przypadkach usterek ktore sa niecodzienne. I zdjecia przedewszystkim;)
To samo auto , tylko po zerwaniu pokrywy było jeszcze gorzej ale nie odpuściłem i turbo i głowica robiona.

Widze ze to standard w nich. U mnie bylo 2 x tyle na rowno z kkorkiem odmy. Wtryskow juz sie nie wyjmie z tego :([/QUOTE]
Ja jeszcze , jeszcze wyjąłem

P

PogotowieSamochodoweUK

Zapomnialem zrobic fotki...Dzis BMW 5 3.0 akcja servisowanie po zakupie dla zasady choc bylo servisowane 3 tygodnie przed sprzedaniem. Otoz filtra kabinowego brak, filtra oleju brak, filtra powietrza brak zas paliwowy nadgryziony cieknacy i zaklejony poksylina.... Za to olej to juz szczyt. Na zagrzanym silniku gesty jak miod. Nie wiem jakim cudem kontrolka cisnienia sie nie swiecila.

ostryt4

SuperMechanior
Punktów
364
Miasto
Grimsby, czasem Białystok
Bo niestety miałem z nimi styczność, na dzień dzisiejszy dzięki takim ludziom jestem w plecy na około £4000, nie wk....ił byś się jak Twoje ciężko zarobione pieniądze poszły w błoto (długa historia).
Miałem okazję oglądać kilka samochodów od nich bo znajomi prosili jak szukali coś kupić sobie.
Spróbuj powiedzieć takiemu co w aucie jest zje...ne a zobaczysz reakcję....
Kiedyś zamówiliśmy dwie taxi na lotnisko bo chyba z 8 ludzi na raz leciało do PL, mi wypadło jechać Avensis, wrażenia;
na jednym cylindrze auto nie chodzi,
amortyzatora z tyłu brak (przynajmniej jego działania)
stan opon masakra,
auto pod górę ledwo się wtaczało.
Myślisz że kierownik ciapek wziął sobie do serca moje rady odnośnie stanu technicznego pojazdu ?
Nie wydaje mi się.
Taksówki w UK mają obowiązek przeglądów co pół roku, są bardzo restrykcyjne (kolega kiedyś jeździł to opowiadał), ale jak przeglądy robi kolejny ciapek takie są efekty.
Warto dożucić jeszcze polowanie na głupie Polki które się z nimi hajtają a później płaczą że zostają bez paszportów, pieniędzy, bardzo często z dzieciakiem zamknięte w domach i zakazem kontaktu ze światem. ...

Ostatnia edycja:

norek111

SuperMechanior
Punktów
27
Miasto
Benhoff
Istnieją jeszcze tacy co wymieniają olej bez filtra, na odwrót to jeszcze czasami ok ale w takim przypadku to bezsens :)
takich mam mnogo na wiosce,panie przecie w tamtym roku wymieniałem na nowy :)
i przynosi bańkę z olejem podpisaną "olej do AŁTA"

Ostatnia edycja:

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A możecie mi zdobyć C5 z motorem 3V6 w pelnej wersji ? za małą kase

Do góry Bottom