• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

eltechsam

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
1337
Miasto
Wysoka
Zagadka z dzisiaj: Jak niezamierzenie wykonać otwieracz do wina czyli korkociąg?
Przypadkiem upuścić trzymaną łyżeczkę do pracującej maszynki do mięsa... :(

dejot43

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
2151
Miasto
Olsztyn
sprzęgiełko pewnie się zerwało ;) zawsze mam kilka w szufladzie :D

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Przyjeżdża klient zafira b na wymiane klocków bo się skończyły i juz zdążyły zniszczyć tarcze.Przy okazji klient prosi żeby przejrzeć z grubsza auto.Po krótkich oględzinach okazuje się ze hamulce nie tylko z przodu ale i z tylu do wymiany do tego w zawieszeniu co tylko jest możliwe to wybite włącznie z tym ze jeden wahacz zgiety,opony wszystkie 4 drut na wierzchu,gdzie nie spojrzeć to coś cieknie,sprzegla praktycznie brak,dwumas tak dojechany ze chce wyskoczyć,dpf wycięty ale tylko mechanicznie.silnik ma krótko mówiąc dość,zamki w drzwiach nie dzialaja,żarówki popalone 3/4 powierzchni nadwozia to wgnieceń i rdza.Mowie do klienta ze lista napraw bardzo długa i auto w stanie agonalnym,nie powinno wogole się poruszać po drogach publicznych.Reakcja klienta wielkie oburzenie i piana na ustach :panie co mi tu pan pier...isz to je zafira a nie jakiś francuz.To je dobre auto bo ja se tu wszystko sam robiłem i ja wiem czym jeżdżę.
Ręce mi normalnie opadły i powiedziałem ze się nie podejmuje to jeszcze usłyszałem ze ch..j nie mechanik jestem.Nie wiem z kad tacy idioci się biorą i kto przeglądy podbija na takie szroty
idioci podbijają dopóki się nie zabije...

Szumek72

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
712
Miasto
Poland Warsaw
Kto zgadnie co autor miał na myśli??
zaspawanie rozwarstwionego koła pasowego na którym był kiedyś tłumik drgań...

Tez miałem takiego accorda nie dawno od dostawcy pizzy na wymiane klocków z tyłu ale tylko z jednej strony miało być bo z drugiej jeszcze dobre.Po przekonaniu go ze trzeba zrobić z obydwu stron i zabraniu za robote okazało się ze jeden zacisk tak zajechany ze nie da się go cofnąć wiec proponuje regenerację lub wymiane a klient na to żeby to jakoś zaślepic bo z tyłu to wsumie hamulce nie są potrzebne a on recznego i tak nie używa.
Swoją drogą to jak postępujecie w takich sytuacjach bo ja nie doszedłem do porozumienia wiec poskladalem na starych częściach do kupy i przegonilem
ja takich gonię, zresztą jak widzą jakie auta stoją do naprawy to nawet specjalnie głupio nie pytają, bo się boją że odrazu stracą kwity:D:D

Do góry Bottom