• Witamy na Forum Mechaników!
    Aktualnie przeglądasz stronę jako gość. lub
    Jako użytkownik uzyskasz pełen dostęp do forum oraz będziesz mógł tworzyć tematy oraz brać udział w dyskusjach.
    Gorąco zachęcamy oraz zapraszamy do rejestracji!

Ananasy-czyli przypadki ktore nas zdziwily....

• Thread starter PogotowieSamochodoweUK
  • Rozpoczęty

GSS-Daniel

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
399
Saab 95 z nowym łącznikiem stabilizatora, podobno tydzień temu zakładany w wawie. W sumie wąż widać, ze świeży no i nie stuka :):):)

A tu profeszjonalna śruba idealnie dostarczająca olej do turbosprężarki :)) która się zatarła ? czemuż to ot...

<kaczor>

SuperMechanior
Punktów
6
Miasto
okolice Elbląga
kur...skąd oni sie biorą
ta śruba do turbo spreżarki chyba była wizją własciciela?Czy tacy miagicy juz w warsztatach są?

Marek_S

SuperMechanior
Punktów
1867
Miasto
Sląsk
A to już do wróżki ... To co kiedyś pisałem kiedyś były koncesje itp. a tera człowiek z ulicy może otwierać warsztat . A samochody coraz bardziej skomplikowane

suse1

SuperMechanior
Punktów
167
Miasto
Olkusz
ja problemu nie widzę
każdy może robić co chce
mechanik kładzie płytki a budowlaniec naprawia auta
to wszystko z biedy i pogłębia to biedę

Mat3ys

SuperMechanior
Punktów
78
Panie zrób pan byle tanio było bo to i tak na sprzedaż.

maxsslko

SuperMechanior
Punktów
297
EE, z ta sruba to kozacki patent, oczywiscie jak by dobrał gwint, dał nowe miedziane podkładki, nieco grubszą tarcza zrobił naciecie i nieco dalej:D Ja wam powiem skad sie biora takie wynalazki, z lenistwa i czystosci. Z lenistwa bo po co jezdzic po swiecie i szukac ori srubki. Z czystosci bo kazdy chce miec posprzadany warsztat i wszytsko wywala. Ja mam w domu ze 200kg roznych śrub, sa male szanse ze akurat nie bede mial tej odpowiedniej:)

romys73

SuperMechanior
Punktów
104
Miasto
abingdon
do nas przybiegł znajomy pożyczyć kompa do cofnięcia tłoczków tylnych zacisków , bo zmieniał klocki ,troche było śmiechu bo zciongnoł zaciski i włączył kompem funkcje zaciśni no i tłoczki wystrzeliły

niuniek123

SuperMechanior
Punktów
10
Miasto
szczecin
a kułem juz dłutem te lepiszcze .to jest zywica epoxydowa lana na cieknące wtryski .tak handlarze usuwają wycieki z pod wtryskow.oni chyba mają tez jakieś swoje forum na zasadzie JAK SPRZEDAĆ BUBLA

dobolsgarage

Zweryfikowany Mechanik
Punktów
74
Miasto
Poznań
pl-pl.facebook.com
Panie zrób pan byle tanio było bo to i tak na sprzedaż.
Dokładnie tak miałem ostatnio wymienić cieknącą pompę wody w Leonie na używaną i złożyć na stary pasek.
Chciał tez żebym wyczyścić dolot bo jakiś mechanik stwierdził że przez to kopcic na czarno.
po zdjęciu rury między turbo a intercoolerem wylał się olej, a w silniku sucho. Wiec poinformowalem go ze przez to ze padła turbina.

Dzwoni dwa dni temu że mechanik patrzył i turbina jest sucha na zewnątrz wiec na pewno nie bierze oleju i na pewno nie trzeba jej regenerowac

Do góry Bottom